fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaSjutra basket turnir u Bijelom Polju

Sjutra basket turnir u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Bijelo Polje će u subotu biti domaćin basket turnira 3×3, čiji je nagradni fond 1.000 EUR, najavili su organizatori takmičenja.

Navodi se da je nadmetanje u Bijelom Polju posljednja šansa ekipama da izbore plasman na finalni turnir u Budvi, 16. septembra.

Saopšteno je da su prijave u toku i da je broj timova ograničen.

Organizatori su najavili da će basket kod sportske dvorane Nikoljac biti igran tokom cijelog dana i da će program početi u podne.

“Za nama su četiri odlična turnira na kojima je viđen veliki broj kvalitetnih ekipa. Timovi su bili prilično izjednačeni, o čemu svjedoči i to što smo do sada imali tri osvajača – jedino je G-unit dva puta slavio, u Golubovcima i Pljevljima, a potom su do glavne nagrade stigle ekipe Podgorica Kodio u Baru i 4 sobe u Kolašinu”, novodi se u saopštenju organizatora – asocijacije 3×3 Montenegro.

Najavljeno je da će i ove godine biti održano takmičenje u šutiranju trojki, Martinova trica, po kojoj je prepoznatljiv turnir u Bijelom Polju.

Direktor bjelopoljskog Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić podsjetio je da se FIBA 3×3 turnir u basketu organizuje u tom gradu od 2017. godine.

“Radujemo se što ćemo nastaviti sa košarkaškom tradicijom u našem gradu u kom se na basket gleda sa posebnom emocijom. Siguran sam da će svi prisutni kod sportske dvorane Nikoljac uživati u cjelodnevnom 3×3 programu, a da bi tako bilo organizovali smo i otvoreni trening i takmičenja za najmlađe, kao i takmičenje za publiku”, rekao je Maslovarić.

On je posebno istakao takmičenje u šutiranju trojki, u čast preminulog mladog košarkaša Jedinstva i učesnika tog turnira Martina Šćekića, koje će biti održano pred finalni basket.

Kapiten cetinjske ekipe Eliksir, koja je bila finalista u Kolašinu, Zoran Perović kazao je da ponovo žele visok plasman.

“Očekuje nas još jedan kvalitetan turnir u Bijelom Polju. Normalno je da su nam porasle ambicije nakon drugog mjesta, tako da i ovog puta napadamo završnicu turnira. Kao i do sada, u svakom meču idemo na pobjedu, bez kalkulacija, probaćemo da nametnemo naš prepoznatljiv stil igre – jaka odbrana i šut za dva poena. Poželio bih sreću svih učesnicima i neka najbolji na terenu pobijedi“ kazao je Perović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije