fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Uvod u ubrzani kraj politike rušenja države

Vujović: Uvod u ubrzani kraj politike rušenja države

Podgorica, (MINA) – Početak razbijanja ruske agenturne mreže u Crnoj Gori istovremeno je uvod u ubrzani kraj obmane o navodnim demokratskim političkim promjenama nakon 30. avgusta 2020. godine, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović rekao je da to predstavlja i odlazak na političku marginu “nekih od ključnih aktera dvogodišnjeg propadanja države”.

“Iz dana u dan će se sve više odmotavati klupko i do kraja će se demistifikovati uloge svih koji su Crnoj Gori bili namijenili svileni rusko-velikosrpski gajtan, a sve pod plaštom navodne borbe protiv korupcije i kriminala, u koju su upleteni upravo ovi veliki medijski „borci“ protiv šverca”, smatra Vujović.

On je kazao da je ključni cilj bio i ostao dubinsko i temeljno “razvaljivanje države” po svim strateškim linijama građanske, sekularne i euroatlantske Crne Gore.

“U kom poslu su ova ofirana agentura i razni, s njom povezani, proksiji bili ključna logistika i podrška”, rekao je Vujović.

Kako je kazao, pored toga, a kao dio istog plana, na sceni je opstrukcija puta Crne Gore u Evropsku uniju.

“Uvod u bankrot države, razvaljivanje elektroenergetskog sistema preko Abazovićevih DF kadrova, rastjerivanje investitora, otvoreno bezakonje i revanšizam, i mnogo toga drugog”, dodao je Vujović.

Prema njegovim riječima, od Crne Gore je trebalo napraviti potpuno disfunkcionalni, neuspješni, na svakom polju zaglavljeni sistem, državu koja će biti proizvođač svakojakih problema i nesposobna da riješi bilo koji izazov.

“Kako bi od nje takve na kraju digli ruke i svi njeni zapadni i regionalni partneri, prepuštajući je na milost fantomskom srpskom svetu i Putinovim geopolitičkim balkanskim razigravanjima”, kazao je Vujović.

Kako je naveo, ta destruktivna politika, koja je samo kopija akcija velikosrpskog nacionalizma iz devedesetih prošlog vijeka, sa pridodatim litijaško-ljotićevskim klero elementom, u regionalnom kontekstu, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, trebalo je da predstavlja zamajac potpune destabilizacije regiona.

“Agresija Rusije na Ukrajinu je do kraja našim zapadnim partnerima razjasnila stvari na regionalnoj, pa tako i crnogorskoj političkoj sceni, te potpuno otkrila destruktivnu ulogu i misiju brojnih političkih, medijskih, crkvenih i drugih organizacija”, smatra Vujović.

On je rekao da se Crna Gora, kao i druge zemlje regiona, suočava se sa brojnim problemima u svom demokratskom funkcionisanju, na koje se mora hitno odgovoriti.

“Ali je sada sasvim izvjesno da će te odgovore davati istinske pro-evropske i reformske snage, a ne razni kremaljsko-velikosrpski akteri obučeni u demokratske i evropske odore ili lažni ekolozi-evropejci, a u stvari tragikomični poslušnici i dužnici Aleksandra Vučića”, naveo je Vujović.

On je kazao da će Crna Gora, poslije dvije godine obmana i lutanja, veoma brzo ponovo naći svoj pravi put i biti svijetla regionalna tačka “očišćena od loših antidemokratskih praksi i nadničara tuđih interesa”.

Prema riječima Vujovića, koliko god neki bježali od izbora, suočavanja sa stvarnošću i skidanja sopstvenih maski, sasvim sigurno da neće daleko odmaći jer u njihove manipulacije više malo ko vjeruje.

“Raspleti se bliže, a neki koji možda i dalje žive u zabludama „demokratskog osvježenja“ imaju još nešto vremena da konačno progledaju i vrate se građanskoj i evropskoj Crnoj Gori”, zaključio je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...