fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučković: Efikasnošću i kvalitetom rada obezbijediti građanima pravnu sigurnost

Vučković: Efikasnošću i kvalitetom rada obezbijediti građanima pravnu sigurnost

Podgorica, (MINA) – Crnogorski sudovi jedino efikasnošću i kvalitetom rada mogu građanima obezbijediti pravnu sigurnost, zagarantovana ljudska prava i konačno otvoriti vrata prijema države u Evropsku uniju (EU), kazala je vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Vesna Vučković.

Ona je svim sudijama i sudskoj administraciji čestitala 29. oktobar – Dan crnogorskog sudstva.

Vučković je navela da se od njih, kao od nosilaca najveće odgovornosti u oblasti pravosuđa, u vremenu aktuelnih izazova očekuje da građanima osiguraju pravdu na način dostojan pravnog nasleđa, poštovanja univerzalnih vrijednosti demokratskog društva, vladavine prava i pravne države.

“Jedino efikasnošću i kvalitetom rada sudovi mogu građanima naše države obezbijediti pravnu sigurnost, zagarantovana ljudska prava i konačno otvoriti vrata prijema u EU“, rekla je Vučković.

Ona je istakla da je uvjerena da crnogorske sudije, uprkos izazovima i problemima sa kojima se suočavaju, imaju snagu da svojim zalaganjem, nepristrašnošću, profesionalnom hrabrošću i odvažnošću, kao i odgovornim odnosom prema radu, doprinesu jačanju povjerenja javnosti u sudstvo.

„Kao i postizanju dugoročnih ciljeva unaprjeđenja efikasnosti sudova, zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda, i u konačnom izgradnji sudskog sistema koji će biti utemeljen na vladavini prava i usklađen sa evropskim kriterijumima”, navodi se u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...