fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanić: Hitno nabaviti stacionarne radarske sisteme

Stanić: Hitno nabaviti stacionarne radarske sisteme

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija zatražiće da se u budžetu za narednu godinu obezbijedi 2,2 miliona EUR za nabavku stacionarnih radarskih sistema, kazao je član predsjedništva te stranke Mirko Stanić.

On je rekao da bi podatak da će broj poginulih na crnogorskih putevima ove godine biti najveći u protekloj deceniji, morao zabrinuti sve u državi.

Stanić je podsjetio da je za 11 mjeseci poginulo 68 građana, dok se broj teško povrijeđenih mjeri stotinama.

Prema njegovim riječima, zbog toga je nužno sprovesti svaku moguću mjeru kako bi se taj crni talas prekinuo.

“Klub poslanika SDP u Skupštini će zbog toga amandmanski tražiti da se u budžetu za narednu godinu obezbijedi iznos od 2,2 miliona EUR koji je potreban za nabavku i instaliranje stacionarnih radarskih sistema, a što tražimo već šest godina”, kazao je Stanić.

Crna Gora je, kako je dodao, jedina država regiona koja nema sistem stacionarnih radara, koji višestruko pomaže saobraćajnoj policiji u kontroli saobraćaja, posebno tokom turističke sezone.

“Svjedoci smo brojnih saobraćajnih nesreća u kojima je samo u oktobru stradalo 11 ljudi”, rekao je Stanić.

Kako je naveo, stacionarni radarski sistemi bi se prioritetno postavili u područjima gradskih naselja u blizini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, a na magistralnim putevima na mjestima na kojima su česte saobraćajne nezgode.

“Na taj način se značajno povećava sigurnost odgovornih učesnika u saobraćaju, dok se vrši dodatno sankcionisanje bahatih vozača koji svojim ponašanjem ugrožavaju živote i imovinu građana”, rekao je Stanić.

On je dodao da bi se uvođenjem stacionarnih radarskih sistema smanjila potreba i za prisustvom većeg broja saobraćajnih policajaca, čime bi se u kratkom periodu izvršile uštede u budžetu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije