fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić: Održivi razvoj jedan od prioriteta Vlade

Spajić: Održivi razvoj jedan od prioriteta Vlade

Podgorica, (MINA) – Održivi razvoj jedan je od prioriteta u radu Vlade i kao takav prepoznat je u posebnom resoru, kazao je premijer Milojko Spajić.

On se danas sastao sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom, sa kojom je razgovarao o nastavku jačanja saradnje prema zajedničkom cilju – ispunjenju Agende 2030, dostizanju ciljeva održivog razvoja i ubrzanju završetka procesa evropske integracije.

Spajić je, kako je saopšteno iz kabineta premijera, upoznao Paniklovu sa aktivnostima Vlade u kontekstu Agende 2030 i kazao da je za sprovođenje razvojnih politika važno da se dobiju kvalitetni podaci popisa stanovništva, domaćinstva i stanova koji je u toku.

To će, kako je istakao, pomoći dalji razvoj zemlje i doprinijeti unapređenju kvaliteta života svih građanki i građana.

„Drago nam je da smo nakon mjesec dana pregovora došli do rješenja u kome su svi zadovoljni. Sam proces otvara prostor da u ambijentu saradnje i međusobnog uvažavanja možemo donositi i druge važne odluke za našu zemlju“, kazao je Spajić.

Paniklova je, kako se navodi, podsjetila da je UNDP, od osnivanja kancelarije u Crnoj Gori 2006. godine, realizovao projekte u vrijednosti preko 110 miliona USD.

„Skoro dvije decenije dugo partnerstvo između Vlade i UNDP-a rezultiralo je konkretnim i opipljivim reformskim rezultatima”, poručila je Paniklova.

Ona je istakla da je nastavak snažnog partnerstva definisan programskim okvirom saradnje između UNDP-a i Crne Gore za period 2023-2027, koji je u potpunosti usklađen sa Agendom 2030 i prioritetima iz procesa pristupanja EU i koji predviđa realizaciju projekata u vrijednosti od oko 40 miliona USD.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije