fbpx
NaslovnicaCrna GoraPavićević će prisustvovati sastanku o formiranju nove vlade

Pavićević će prisustvovati sastanku o formiranju nove vlade

Podgorica, (MINA) – Savez građana Civis insistira na sveobuhvatnom dijalogu svih parlamentarnih stranaka, rekli su iz te stranke i najavili da će njihov lider Srđan Pavićević prisustvovati sastanku koji je Demokratski front (DF) zakazao za petak s ciljem formiranja nove vlade.

DF je u utorak pozvao predsjednike stranaka nekadašnje parlamentarne većine da se sastanu u Skupštini kako bi se dogovorili o formiranju nove vlade koja bi pripremila izbore.

Iz Civisa su, povodom inicijative DF-a, apelovali na sve političke stranke da daju pun doprinos rješavanju političke, odnosno institucionalne krize u kojoj se Crne Gora nalazi.

“Vrijeme je da zajedno i bez sujete počnemo riješavati goruće probleme crnogorskog društva”, rekli su iz Civisa.

Oni su kazali da su na stolu brojne opcije i mogući načini prevazilaženja krize i načina uspostavljanja stabilnih institucija.

“Civis insistira na sveobuhvatnom dijalogu svih parlamentarnih stranaka. Naši prioriteti su, kao što je poznato, meritokratija, vladavina prava, evroatlanske integracije i standard građana”, kaže se u saopštenju.

U Civisu su ocijenili da su poslije izbora 2020. godine, uprkos padu dvije vlade postignuti vidljivi rezultati na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kako su dodali, ti rezultati svakoko nijesu dovoljni, ali da bi oni bili još bolji neophodan je doprinos svih aktera političke scene u Crnoj Gori.

“U skladu sa demokratskim principima mi ćemo se, kao i svaki put do sada, odazvati pozivu na dijalog, pa će sastanku koji je zakazan za 2. septembar u Skupštini prisustvovati predsjednik Civisa Srđan Pavićević”, kazali su iz te stranke.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije