fbpx
NaslovnicaCrna GoraLekić: Objašnjenje Ustavnog suda izraz javne neodgovornosti

Lekić: Objašnjenje Ustavnog suda izraz javne neodgovornosti

Podgorica, (MINA) – Objašnjenje Ustavnog suda da ta institucija nije nadležna da donese odluku o ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine, izraz je javne neodgovornosti i stanja duboko zapuštenog društva i institucija, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić.

Ustavni sud danas nije donio odluku u vezi sa inicijativom za ocjenu ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine, koji je donio predsjednik države Milo Đukanović.

Lekić je na Fejsbuku /Faceboo/ kazao da sadržaj obavještenja iz Ustavnog suda predstavlja novi udarac ozbiljnosti crnogorske države.

“Ne radi se samo o blokadi, već o objašnjenju dijela sudija, dovoljnih za blokadu, da je sud fakticki nenadležan zbog navodnog karaktera Đukanovićeve odluke kao pojedinačnog pravnog akta”, rekao je Lekić.

On je kazao da to znači da, u slučaju da neki predsjednik Crne Gore izvrši ustavni puč, crnogorski Ustavni sud bi se proglasio nenadležnim – tretirajući sve pojedinačnim pravnim aktom.

“To objašnjenje, zaista grotesknih razmjera, dodatno kompletira aktuelni pravno-politički proces u zemlji, kao izraz javne neodgovrnosti i stanja duboko zapuštenog društva i institucija”, rekao je Lekić.

On je naveo da blokada suda neće bitnije uticati na političko-izborni proces jer u parlamentu postoji većinska i dominantna svijest o neophodnosti održavanja prijevremnih izbora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...