fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Aktuelna vlast ne trpi kritiku i poprima oznake diktature

Đukanović: Aktuelna vlast ne trpi kritiku i poprima oznake diktature

Podgorica, (MINA) – Aktuelna vlast u Crnoj Gori ne trpi kritičku misao i poprima oznake diktature, totalitarizma i represije, ocijenio je bivši predsjednik države Milo Đukanović.

On je na Tviteru /Twitter/ naveo da su, u društvu koje teži napretku, kritika i kritičari vlasti dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja.

„U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni Crne Gore očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao, uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine nevladine organizacije, novinari, umjetnici, intelektualci”, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, sa njihovim ocjenama se može biti saglasan ili ne, i može se – i bilo bi poželjno – o tome sa njima i voditi dijalog.

„Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija, poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji. Samo takvo crnogorsko društvo će biti organski dio evropske porodice”, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, kritička misao odgovornu i sposobnu vlast čini boljom.

“Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i, na našu kolektivnu nesreću, poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda”, zaključio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije