fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS: Gradonačelnik Cetinja po sistemu rotacije

DPS: Gradonačelnik Cetinja po sistemu rotacije

Cetinje, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da prihvati ponudu za formiranje lokalne vlasti na Cetinju, koja podrazumijeva, između ostalog, da se funkcija gradonačelnika obavlja sistemom rotacije, a da mjesto predsjednika Skupštine Prijestonice pripada DPS-u.

To je na Tviteru /Twitter/ objavio gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

U ponudi se navodi da DPS poziva svoje prijatelje iz SDP-a da, u interesu Cetinja i Crne Gore, prihvate njihovu konačnu ponudu za formiranje lokalne vlasti u Prijestonici.

“Funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavljaće nestranačka ličnost sa liste SDP Prijestonice, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS Prijestonice”, kaže se u ponudi DPS-a.

Dodaje se da će, za vrijeme trajanja dvogodišnjeg mandata nestranačke ličnosti sa liste SDP-a, funkcije zamjenika gradonačelnika obavljati kandidati sa liste DPS-a, i obrnuto.

“Funkcija predsjednika Skupštine Prijestonice pripašće DPS-u sve četiri godine, kao partiji koja je osvojila ubjedljivo najviše glasova na posljednjim lokalnim izborima”, navodi se u ponudi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...