fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Snažne i nezavisne institucije garant zaštite ljudskih prava i sloboda

Bečić: Snažne i nezavisne institucije garant zaštite ljudskih prava i sloboda

Podgorica, (MINA) – Snažne i nezavisne pravosudne institucije su garant zaštite ljudskih prava i sloboda, ocijenio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić u razgovoru sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Zećirom Ramčilovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika, Bečić je izrazio čvrsto uvjerenje u važnost konsolidacije demokratskih institucija i vladavine prava kao temelja za napredak i prosperitet Crne Gore.

Ističući značaj transparentnosti u radu državnih organa, Bečić je, kako se dodaje, naglasio da je samo snažna i nezavisna pravosudna institucija garant zaštite ljudskih prava i sloboda.

Bečić je na sastanku istakao izazove s kojima se suočava Crna Gora, posebno u kontekstu brojnih nasledjenih problema i deficita u onim organima koji treba da igraju ključnu ulogu u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je naglasio da, uprkos ovim izazovima, Crna Gora ostaje snažna u svojoj posvećenosti evropskim i evroatlanskim vrijednostima.

Kako je dodao, država je spremna da kao najnapredniji kandidat i naredna članica Evropske unije odigra i veoma važno ulogu u regionu u promovisanju pomirenja, demokratije, vladavine prava i ljudskih prava.

Ramčilović je, kako se navodi, prepoznao napore Crne Gore na evropskom putu, ističući važnost zajedničkog rada i podrške na putu ka evropskoj integraciji.

On je pohvalio Crnu Goru za nedavne uspjehe na polju deblokade pravosuđa i unapređenja inkluzivnosti i transparentnosti važnih društvenih i statističkih pocesa kao što je popis, što, kako je rekao, šalje veoma pozitivne poruke i signale na početku mandata nove vlasti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije