fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Ako se ne dogovorimo, Demokrate će imati svog kandidata

Bečić: Ako se ne dogovorimo, Demokrate će imati svog kandidata


Podgorica, (MINA) – Ukoliko se zbog nedostatka vizije i odgovornosti, nepromišljeno, stranke sličnih orijentacija ne dogovor o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, Demokrate će kao snažna partija imati svog kandidata, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je rekao da je Demokratska Crna Gora kao čin dobre volje iskazala javno stav da se partije slične programske orijentacije ujedine oko zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima.

Bečić je kazao da je ta ponuda bila dobronamjerna i usmjerena na pravičan cilj i sigurnu budućnost zemlje koja bi bila ostvarena pobjedom zajedničkog kandidata, najvjerovatnije već u prvom krugu.

“Veoma je pogrešno ovaj čin naše dobre volje tumačiti kao našu slabost. Naprotiv, to je izraz snage, državničke mudrosti i prije svega odgovornosti prema građanima i državi”, poručio je Bečić.

On smatra da je sasvim jasno da bi zajednički kandidat ključnih građanskih partija bez većih problema odnio pobjedu na predsjedničkim izborima.

Bečić je kazao da je jasno zašto to pojedinima ne odgovara, pa nelagodu zbog toga i ne skrivaju, ali da nije jasno zašto partijama slične orijentacije ne odgovara.

“Umjesto da razumno politički promisle ovu odluku, naši potencijalni partneri najavljenim činom odbijanja naše ponude mogu da ponesu teško breme odgovornosti ukoliko zbog razjedinjenosti građanskog bloka ojača ili pobijedi politika kriminala, korupcije, ekstremizma i podjela”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, to bi značilo ugrožavanje demokratskog razvoja i dalje usporavanje evropskog puta.

“Stoga još jednom pozivamo na odgovornost sve partije i političke aktere koji se prirodno nalaze na sličnim pozicijama braneći Crnu Goru od kriminala i podjela, da se još jednom razumno i prije svega odgovorno ponesu prema odlukama koje će donijeti jer pobjednička formula postoji i vrlo je jednostavna”, istakao je Bečić.

On je poručio da je, što se Demokrata tiče, njihova ruka ispružena ljudima koji vole svoju zemlju, koji vjeruju u njenu evropsku budućnost i koji su spremni da se bore protiv podjela koje su nam nanijele toliko zla.

Bečić je rekao da snaga Demokrata leži u njihovoj energiji, političkoj mudrosti i spremnosti na borbu u svim uslovima.

“To jednostavno znači da ukoliko zbog nedostatka vizije i odgovornosti, nepromišljeno partije sličnih orijentacija ne postignu dogovor o zajedničkom kandidatu, Demokrate će kao snažna partija imati kandidata. Dakle, naša ruka dogovoru o zajedničkom kandidatu je ispružena, ali ne zadugo”, poručio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije