Naslovnica Servisne informacije Savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila

Savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila

Podgorica, (MINA) – U većem dijelu Crne Gore saobraća se bez vanrednih ograničenja, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i dodali da je na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestalija pojava odrona.

Iz AMSCG savjetovali su opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča-Godovo, na putu Rožaje–Tutin.

Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da Institut za javno zdravlje (IJZ) privremeno izuzme Bosnu i Hercegovinu (BiH) sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Ulazak iz BiH moguć je za građane država sa liste IJZ uz negativan PCR, ELISA ili ECLIA test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimim 72 sata.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Srbiji odlučeno je da sve osobe koje u Crnu Goru ulaze iz te države budu upućivane u karantin.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog bušačko minerskih radova dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovice – Rogami, na dionici Rogami – Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod Doma Vojske i skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani-Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično jednom trakom na mjestu radova.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a povremeni prekidi saobraćaja su najviše do 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Najčitanije