fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalRadulović: Neće nedostajati motiva

Radulović: Neće nedostajati motiva

Podgorica, (MINA) – Crnogorskim fudbalerima neće nedostajati motiva i želje da utakmice sa Slovačkom i Slovenijom odigraju na maksimalnom mogućem nivou, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Crna Gora sjutra u 18 sati dočekuje Slovačku, dok će se u nedjelju u Ljubljani sastati sa Slovenijom.

Radulović je kazao da ne postoji problem da se igrači motivišu, navodeći da oni uvijek imaju posebnu energiju kada su u reprezentaciji.

“Mi želimo da u ove dvije utakmice pošaljemo poruku navijačima pred mart i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i da u dobroj atmosferi dočekamo novi početak”, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

Govoreći o rivalima, on je kazao da Slovenija igra u sistemu koji je sličan onome u kome igra Srbija, sa tri defanzivca.

“Slovačka igra sa četvoricom igrača u posljednjoj liniji, kao Bugarska. Igraćemo, dakle, protiv dva različita sistema, što je veoma korisno”, rekao je Radulović.

On je najavio da će crnogorska selekcija oba rivala napasti sa dvojicom klasičnih napadača – Stefanom Mugošom i Nikolom Krstovićem.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će ako želi da pobjeđuje morati da igra sa dva špica.

“Mugoša i Krstović će biti u tandemu za naredna dva meča. Mugoša mnogo znači, a Krstović je igrač u velikom naletu, u formi. Nije bio sa nama u septembru protiv BIH i Finske, mnogo nam je falio. Sada je zdrav i spreman”, kazao je Radulović.

On je kazao da u prijteljskim mečevima ne može da računa na Stevana Jovetića, Seada Hakšabanovića, Uroša Đurđevića i defanzivca Igora Vujačića.

Komentarišući slovačku selekciju, on je naglasio da je ona zbog loših izdanja u C Ligi nacija u kvalifikacije za EURO žrijebana iz petog šešira.

“To je varka, Slovaci su 55. na FIFA listi, dakle bolje su plasirani od nas. Imaju Škrinjara, Hamšika, Lobotku, Pekarika… To je izuzetno dobar i opasan tim”, kazao je Radulović.

Vezista Vladimir Jovović kazao je da nijedna utakmica za nacionalni tim nije prijateljska i da će sa maksimalnim motivom ući u duele sa Slovačkom i Slovenijom.

“Nemaju rezultatski značaj, ali svi dobro znamo da nijedna utakmica nije prijateljska. Za svaku se spremamo maksimalno, stručni štab analizira protivnika, kao i uvijek. Nadam se da ćemo ispuniti ono što selektor traži od nas, ući ćemo u maksimalno motivisano. U punoj smo snazi, da nema Svjetskog prvenstva igrali bismo u klubovima”, kazao je Jovović.

On je kazao da je razočaran ishodom septembarskih duela, navodeći da fudbal mora da se nastavi.

“Pokušaćemo kroz ove dvije utakmice da se što bolje spremimo za mart i početak kvalifikacija za EP. Ulazimo u utakmicu sa 100 odsto koncetracije i željom da pobijedimo. Tako je uvijek u našoj reprezentaciji”, rekao je Jovović.

On je naglasio da živi za taj dan kad će postići prvi gol za reprezentaciju.

“Odigrao sam mnogo mečeva, nisam se još upisao. U posljednje vrijeme sam igrao dobro u klubu, ali neće me gol. Vjerujem u sebe, uvijek mi je najvažnije da pružam maksimum. Ko će postići gol manje je važno, bitno je da odigramo dobro i dobijamo, to mi je najveća želja, kao i da naredne godine slavimo plasman na Evropsko prvenstvo”, rekao je Jovović.

Duel Crne Gore i Slovačke na Gradskom stadionu u Podgorici počeće u 18 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije