fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Ozbiljan protivnik i u nekompletnom sastavu

Radović: Ozbiljan protivnik i u nekompletnom sastavu

Podgorica, (MINA) – Košarkaška reprezentacija Njemačke je zvanični prvak svijeta, ozbiljan protivnik, iako se crnogorskim košarkašima neće suprostaviti u najboljem sastavu, kazao je selektor Boško Radović.

Cnogorski košarkaši odradili su danas prvi trening u Ludvigsburgu u MHP Areni, gdje će sjutra veče (19.00) gostovati Njemačkoj na startu novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket.

Radović je kazao da je crnogorska reprezentacija u Ludvigsburgu prvi put od početka priprema, odradila trening u kompletnom sastavu.

“Kako su igrači završavali obaveze u svojim klubovima, tako da su se priključivali reprezentaciji. Do utakmice ćemo u Njemačkoj odraditi ukupno tri treninga i kroz ta tri treninga nastojaćemo da odradimo sve ono što smo zamislili pred prvi meč u kvalifikacijama”, kazao je Radović.

Crna Gora je će plasman na kontinentalni šampionat tražiti u grupi, u kojoj su osim Njemačke, još selekcije Švedske i Bugarske.

Radović je kazao da je maksimalan fokus na prvi meč, odnosno na Njemačku.

“To je selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, imaju mnogo igrača koji igraju Evroligu i njemačku ligu, u Bajernu, Albi, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka jedna ozbiljna agresivna ekipa u oba pravca i u napadu i odbrani. Upravo zbog toga moramo puno da radimo da bi bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe”, rekao je Radović.

On je istakao da je crnogorska selekcija pokazala u prethodnim ciklusima da nije domaćinska ekipa i da je tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima.

“Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i meni i igračima to više odgovara da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju”, rekao je Radović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, danilovgrad, seksualno uznemiravanje

Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje

Podgorica, (MINA) – Službenici danilovgradske policije uhapsili su M.V. (76) osumnjičenog za nedozvoljene polne...