fbpx
18 C
Podgorica
September 26, 2022.
NaslovnicaMina SportPopović: Cilj plasman u osminu finala

Popović: Cilj plasman u osminu finala

Podgorica, (MINA) – Plasman u drugu fazu, među 16 najboljih timova, prvi je cilj rukometašica Budućnost Bemaksa u novoj sezoni Lige šampiona, kazao je trener podgoričkog kluba Bojana Popović.

Budućnost će 27. sezonu u najkvalitetnijem klupskog rukometnog takmičenja u Evropi početi subotnjim gostovanjem turskoj ekipi Katramonu.

Popović je, govoreći o kvalitetu grupe, podsjetila da će rivali Budućnosti biti tri učesnika posljednjeg finalnog turnira – Đer, Mec i Esbjerg.

“To najbolje govori o kvalitetu grupe. MI imamo naše planove, probaćemno da ih korak po korak realizujemo i dođemo do zacrtanog cilja – plasmana u osminu finala”, rekla je Popović na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da su pripreme odrađene na pravi način i da je stručni štab kroz pripremne utakmice imala priliku da vidi koliko tim i koliko ko individualno može da doprinese ove sezone.

“Slika nam je jasnija nego prošle sezone i zato sa većim samopouzdanjem čekamo start nove sezone”, rekla je Popović.

Ona je istakla da je bitno što je većina igračica bez povreda završilo pripremnbi period, osim Nine Vukčević koja je bila odsutna šest sedmica.

“Bilo je puno treninga i djevojke jedva čekaju utakmice. Želja je da iskoračimo u odnosu na prošlu sezonu, ali biće teško jer je Liga šampiona kvalitetno takmičenje sa dosta pojačanih timova. Svi žele na finalni turnir”, rekla je Popović.

Ona je podsjetila da u odnosu na prošlu sezonu nema većih promjena u timu.

“Tu su Milena Raičević i Adrijana Kardosa, kao i Ivana Godeč. Imamo i nekoliko mladih igračica. Biće to mlada i borbena ekipa, kompaktna. To vam obećavam. Želimo da gradimo i igramo kao pravi tim, srcem jedna za drugu. Nemamo individualce koji mogu to sami da odrade, već možemo do rezuzltata samo kao tim – svi igračice, stručni štab i klub”, rekla je Popović.

Komentarišući rivala, Popović je kazala da Kastramona potpuno poromijenila tim i da je ostalo samo nekoliko domaćih igračica.

“Bekovska liunija je nova, imaju i novog trenera. To su iskusne igračice, koje su se sada skupile, ali to je kao i kod nas proces uklapanja. Vidimo tu svoju šansu, iako se radi o iskusnim i kvalitetnim internacionalkama”, zaključila je Popović.

Podgorička ekspedicija sjutra putuje za Tursku, a duel sa Katramonom na programu je u subotu u 16 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije