fbpx
NaslovnicaMina SportPodgorica domaćin EP u golbalu

Podgorica domaćin EP u golbalu

Podgorica, (MINA) – Podgorica će od 6. do 17. decembra biti domaćin Evropskog prvenstva A divizije u golbalu, odlučio je potkomitet za golbal Međunarodne asocijacije sporta osoba oštećenog vida (IBSA).

IBSA golbal Evropsko prvenstvo okupiće po deset najboljih reprezentacija Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji, a biće odigrano u dvorani sportskog kompleksa Verde.

To je prvo zvanično kontinentalno takmičenje, koje će u organizaciji Paraolimpijskog komiteta, biti održano u Crnoj Gori.

Generalni sekretar Miloš Ranitović kazao je da je ponosan što će Paraolimpijski komitet imati priliku da organizuje takmičenje tog ranga.

“Siguran sam da ćemo, uz pomoć i podršku Ministarstva sporta i mladih i države Crne Gore, biti dobar domaćin. Velika zasluga pripada našoj golbal reprezentaciji, koja je za kratko vrijeme vrhunskim rezultatima, učinila da naš komitet stekne ozbiljan status u tom tipično paraolimpijskom sportu“, kazao je Ranitović.

On smatra da je, uz sve velike medalje crnogorskih sportista, to još jedna velika pobjeda paraolimpijskog pokreta u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije