fbpx
NaslovnicaMina SportNajbolje svjetske ekipe na turniru u Ulcinju

Najbolje svjetske ekipe na turniru u Ulcinju

Podgorica, (MINA) – MeđunarodnI tekbol turnir Volcano TEQ u Ulcinju prilika je za takmičenje i pripreme sa najbolje tri ekipe svijeta, saopštili su organizatori takmičenja.

Navodi se da je sve spremno za najveći tekbol spektakl u Crnoj Gori.

Volcano TEQ biće odigran na ulcinjskoj plaži Dolcinium, a glavni favoriti turnira, čiji je nagradni fond 2.500 EUR, su tri najbolje reprezentacije svijeta u konkurenciji dublova – selekcije Srbije, Mađarske i Francuske.

Najbolji crnogorski timovi imali su priliku da, dva dana uoči takmičenja, treniraju sa elitnim selekcijama na otvorenim stolovima Bemax arene, koji su, kao i sto na Stadionu malih sportova, na raspolaganju svim zainteresovanima.

Svjetski šampion, Nikola Mitro, kazao je da je prvi susret sa stolom imao Budimpešti.

“Vidjeli smo neke stvari koje nam izuzetno prijaju. Slično je našem sportu koji igramo u Novom Sadu, tenisu glavom i nakon toga smo vidjeli da tekobl možemo igrati na vrhunskom nivou, uz trening i vježbu, naravno”, rekao je Mitro.

Član reprezentacije Srbije kazao je da je tekbol izuzetno zahtjevan, u smislu fizičke pripreme, pogotovo na vrhunskom nivou.

“Potrebna je, osim fizičke pripreme, i vježba, najprije mobilnosti i funkcionalnosti tijela. Dosta je dinamičan i samim tim morate biti dobro pripremljeni. Ima pokreta koji nisu dio svakodnevnog života i sporta. Da se ne bi dogodile neke povrede morate biti veoma spremni”, rekao je
Mitro.

Mađarski reprezentativac Adam Blasovič kazao je da su tekbal počeli da igraju prije šest godina.

“Nas dvojica igramo u paru ali takođe takmičimo se i u singl konkurenciji. Tekbol je nov sport u svijetu, a nastao je u Mađarskoj. Zainteresovao nas je jer se igra sa različitim djelovima tijela: glavom, nogama, grudima. Dozvoljena su vam samo tri dodira, a u dublu morate da razmijenite makar pas”, rekao je Blasovič.

Prema riječima Balaša Velej, sa novim sport upoznao se na tekbol festivalu u Mađarskoj.

“Tada sam se pitao kakav je ovo sport na zakrivljenom stolu za stoni tenis. Pokušao sam i shvatio da je to sport za mene, najprije zbog toga što sam nekada bio fudbaler. Ispostavilo se na početku da ipak nije tako lako, ali je tekbol postao moja pasija. Uvijek mi je lijepo za stolom, pogotovo kada igram dubl meč, ali i u singlu je veoma zabavno”, rekao je Velej.

Turnir u Ulcinju počeće u 14 sati.

Učestvovaće 12 timova, koji će biti raspoređeno u četiri grupe, a po dvije najbolje ekipe iizboriće nokaut fazu, koja donosi novčane nagrade svim učesnicima.

Pobjedniku će pripasti 1.500, finalisti 500, polufinalistima po 150 eura, a četvrtfinalistima po 50 EUR.

“Volcano TEQ obećava vrhunski tekbol i odlična je promocija tog urbanog sporta u Crnoj Gori. Završna stanica ljetnje turneje je Podgorica – u nedjelju, 18. septembra, na programu je finalni turnir na kom će se za titulu najboljeg u državi i mjesto u reprezentaciji boriti najkvalitetnije crnogorske ekipe”, saopšteno je iz Tekbol saveza.

Navodi se da reprezentaciju ove jeseni očekuju kvalifikacije za Evropske igre kao i mečevi na šampionatu svijeta u sportu koji kuca na vrata olimpijske porodice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije