fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalNacionalni stadion želja svih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori

Nacionalni stadion želja svih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Nacionalni stadion želja je svih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, ne samo Fudbalskog saveza, kazao je generalni sekretar te asocijacije Momir Đurđevac.

On se zahvalio ministru sporta Dragoslavu Šćekiću što je pokrenuo priču oko nacionalnog stadiona.

Šćekić je u srijedu saopštio da je Crnoj Gori potreban nacionalni stadion i da će u najkraćem roku inicirati razgovore sa čelnicima FSCG u vezi toga.

Đurđevac je kazao da je prvi sastanak sa ministrom već održan i da su razgovarali oko toga kako bi trebalo da izleda nacionali stadion, kako doći do idejnog glavnog projekta i koliko bi to moglo da košta.

“Počela je priča, a sledeća instance je Vlada Crne Gore, tačnije ministarstvo finansija. Fudbalski savez je preuzeo obavezu da kontaktira relevantne adrese unutar UEFA i FIFA koje mogu da nam pomognu oko određenih projekata i naravno da se kasnije razvija ta priča”, rekao je Đurđevac na konferenciji za novinare.

On smatra da bi stadion trebao da bude kapaciteta od 16 do 20 hiljada gledalaca i da bude polivalentan.

“Da bude održiv kao objekat ili preduzeće koje će raditi tokom 365 dana, a ne samo tokom tih pet utakmica u toku godine, koliko A reprezentacija ima obaveza u jedno takmičarskoj godini. Čim se priča, nadam se da će biti nekog efekta od te priče”, rekao je Đurđevac.

Odgovarajuće na pitanje da li priča oko gradnje nacionalnog stadiona djeluje možda najozbiljnije do sada, Đurđevac je kazao da je do sada bilo samo nagađanje da li će se uopšte graditi nacionalni stadion.

“Sad dolazi do priče iz pozicije ministra sporta. Do sad je bila priča da se adaptira gradski stadion u Podgorici. Mislim da gradski stadion treba sačuvati, treba ga naravno preurediti da se na njemu igraju utakmice nacionalnog prvenstva, da tamo igraju naši klubovi u Evropi, a nacionalni stadion se zna za koje utakmice bi trebalo da bude”, rekao je Đurđevac.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi poraz Budućnost Bemaksa

Podgorica, (MINA) - Košarkašice Budućnost Bemaksa poražene su večeras u Celju od istomenog slevenačkog...