fbpx
NaslovnicaMina SportMitro i Marojević najbolji u Ulcinju

Mitro i Marojević najbolji u Ulcinju

Podgorica, (MINA) – Reprezentativci Srbije Nikola Mitro i Bogdan Marojević pobjednici su internacionalnog tekbol turnira – Volcano TEQ na ulcinjskoj plaži Dolcinium.

Zvanični svjetski prvaci u finalu bili su bolji od francuskog para Žulijen Grondin i Igo Rabea 2:0, po setovima 12:6 i 12:9.

Za trijumf u Ulcinju članovi ekipe Liman osvojili su novčanu nagradu od 1.500 EUR.

Mitro je kazao da su se pobjedom u Ulcinju revanširali Francuzima za finale u Majamiju.

“Pijesak je podloga koja nam najviše prija. Ovog ljeta dolazimo poslije mnogo igranja našeg sporta u Novom Sadu, tenisa glavom i puno vremena provedenog na pijesku, tako da sam očekivao da ćemo pobijediti. Ne ovoliko ubjedljivo, ali odigrali smo dobar meč, riješili ga u dva seta”, rekao je Mitro.

On je kazao da je turnir bio dobra priprema pred ono što ih očekuje već sljedeće nedjelje u Krakovu.

Grandin je kazao da su u finalu izgubili od najboljeg tima na svijetu.

“To potvrđuje i njihova pozicija na svjetskoj rang listi. U finalu turnira u Majamiju odigrali smo sjajno, servirali veoma dobro, mnogo bolje napadali. To danas nije bio slučaj, već smo protivniku dozvolili da vodi igru, a kada ovakav tim počne da napada veoma je teško odbraniti se”, kazao je Grondin.

Grondin i Rabea, čine ekipu Thann Teqball Club, a u polufinalu nakon velikog preokreta eliminisali su Mađare Adama Blasoviča i Balaša Veleja.

Sastav iz Novog Sada u polufinalu bio je bolji od najboljeg crnogorskog para Kurjaci, podgoričke ekipe koju čine Marko Žarković i Andrija Jovanović.

U prvom polufinalu bilo je 2:0, po setovima 12:7, 12:5 za svjetske prvake.

Marojević je kazao da je čast i privilegija da se igra u Crnoj Gori.

“Pogotovo što sam ja porijeklom iz Crne Gore, iz Nikšića. Osvojeno prvo mjesto na prvom internacionalnom turniru u Crnoj Gori ikada naravno da nas čini presrećnim. Što se tiče same organizacije tekbol turnira – sve je bilo na vrhunskom nivou, tako da samo srećni i s te strane”, kazao je Marojević, člana Limana.

Ministar Vasilije Lalošević kazao je od prvog dana Ministarstvo sporta i mladih podržalo tekbol asocijaciju, navodeći da se i danas vidjelo da su za kratko vrijeme ostvarili fenomenalne rezulatate.

“Osim što su imali turnire na Luštici, Bjelasici, u Podgorici, Bijelom Polju i ovo sjajno finale na Velikoj plaži u Ulcinju, oni daju veliki doprinos i razvoju turizma, promociji Crne Gore. Imao sam zadovoljstvo da prisustvujem ovoj borbi za prvo mjesto. Fenomenalan meč između šampiona Limana i Francuza, u kom su timovi prikazali zašto je ova igra perspektivna”, kazao je Lalošević.

On vjeruje da će i u Crnoj Gori mladi zavoljeti tekbol.

“Ono što je najbitnije od svega jeste činjenica da u moru nekih novih sportova tekbol zauzima svoje mjesto i niko mu ga ne može oduzeti. Sama činjenica da se on odvija u ljetnjim mjesecima, sama činjenica da se ovaj sport promovisao i na Bjelasici, kada je okolo svuda bio snijeg, govori da se tekbol može igrati tokom cijele godine i da mladi momci koji rukovode ovom asocijacijom imaju perspektivu”, rekao je Lalošević.

Volcano TEQ turnir u Ulcinju bio je sjajna uvertira za završnicu sezone.

Podgorica će 18. septembra, biti domaćin najboljim crnogorskim ekipama koje će se osim za novčanu nagradu i prestiž boriti za mjesto u tekbol reprezentaciji pred izazove na evropskom i svjetskom nivou.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije