fbpx
NaslovnicaMina SportKomisiji za antidopning 40.000 EUR

Komisiji za antidopning 40.000 EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore usvojila je informaciju o potrebi sufinansiranja rada Komisije za antidoping i zadužila Ministarstvo sporta i mladih da joj obezbijedi 40 hiljada EUR neophodnih za nastavak rada i realizaciju započetih aktivnosti, saopšteno je nakon sjednice.

Navodi se da je Komisija važno tijelo u sistemu sporta Crne Gore i da je njena uloga zaštita integriteta sportske oblasti kroz kontrolu sportista, vezano za potencijalno korišćenje nedozvoljenih supstanci.

Saopšteno je da navedena obaveza proizilazi iz Međunarodne konvencije protiv dopinga u sportu, kao i Svjetskog antidoping kodeksa.

U usvojenoj informaciji Vlade navodi se i da je Crna Gora članica Svjetske antidoping agencije koja prati implementaciju obaveza u oblasti borbe protiv dopinga.

“Imajući u vidu da je Komisija je dostavila finansijski plan za period april – decembar 2023. godine, Vlada je zadužila Ministarstvo sporta i mladih da Komisiji obezbijedi 40 hiljada EUR, kako bi se stvorili neophodni uslovi za nastavak rada Komisije i završetak započetih aktivnosti na realizaciji obaveza iz međunarodne i domaće agende u oblasti antidopinga”, saopšteno je iz Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Američki indeksi skočili su u petak nakon što je aprilski izvještaj...