fbpx
7.8 C
Podgorica
January 27, 2023.
NaslovnicaMina SportGolbalisti počeli pripreme

Golbalisti počeli pripreme

Podgorica, (MINA) – Crnogorski golbalisti počeli su pripreme za predstojeću sezonu, u kojoj ih, na klupskom i reprezentativnom nivou, očekuju najeći izazovi od osnovanja, sapšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Izabranici Nikole Čurovića u dresu Nikšića pokušaće da u Ligi šampiona ponove ili naprave korak više u odnosu na prošlu sezonu, kada su igrali veliko finale.

Sa reprezentacijom Crne Gore čeka ih Evropsko prvenstvo A divizije, čiji će domaćin biti poznat u februaru.

Među kandidatima za organizatora šampionata je i Crna Gora.

Najavljeno je da će crnogorski golbalisti, u cilju što bolje pripreme za šampionat, učestvovati na velikom broju turnira i pripremnih kampova.

“Sezonu otvaraju prvim turnirom Lige šampiona – grupe jug, koji će biti odigran u Lionu prvog vikenda marta. Na tom turniru boriće se za mjesto na finalnom turniru, od 27. juna do 3 jula u Viljnusu”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da će golbal reprezentacija u aprilu odraditi trening kamp sa kolegama iz Njemačke, dok će u junu nastupiti na prestižnom Kupu nacija u Berlinu.

“U sklopu zavrsnih priprema za Prvenstvo Evrope golbalisti će odraditi dva trening kampa sa konkurentima za medalje, reprezentacijama Turske i Ukrajine”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.
(kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije