fbpx
NaslovnicaMina SportĐukić zadržao vođstvo

Đukić zadržao vođstvo

Podgorica, (MINA) – Velemajstor Nikola Đukić nadigrao je Danila Nenezića u devetom kolu 76. Prvenstva Crne Gore u šahu i zadržao vođstvo na tabeli uoči dva poslednja kola.

Igrana je sicilijanska odbrana, a desetostruki prvak Crne Gore je vodeći bijele figure zauzeo prostor, a zatim preciznom igrom iskoristio mogućnosti za napad u nastaloj poziciji, pa je Nenezić morao priznati poraz.

Đukić je, drugom vezanom pobjedom, ostao sam na čelu tabele, a u narednom kolu vodiće crne figure protiv Denisa Kadrića.

Njegov kolega iz reprezentacije Nikita Petrov uspio je u uzbudljivoj partiji da savlada iskusnog internacionalnog majstora Bogdana Podlesnika i osami se na drugom mjestu sa pola poena manje od Đukića.

Luka Drašković i Artem Smirnov su remizirali nakon desetak odigranih poteza, pa su sada na čitav poen zaostatka za Đukićem.

Njima se na diobi trećeg mjesta pridružio Denis Kadrić koji je kaznio grub previd Jovana Milovića u poziciji koja je obećavala veliku borbu, sa obostranim šansama.

Velemajstor Nebojša Nikčević je remizirao u duelu sa Alenom Skvorcovom i na svom kontu trenutno ima šest poena.

Isti skor ima i Blažo Kalezić koji je nakon nešto lošijeg starta, u posljednjih pet kola osvojio 4,5 poena i priključio se gornje dijelu tabele.

Slijedi grupa od igrača sa 5,5 poena u kojoj je i legendarni velemajstor Božidar Ivanović.

On je u devetom kolu, u najdužoj partiji dana, savladao Milorada Ratkovića nakon više od pet sati borbe, filigranskom tehnikom iskoristivši njegove nepreciznosti u završnici, a na kraju je protivnika matirao skakačem i lovcem.

Slijedi nikad zanimljiviji kraj šampionata, a partije desetog kola počeće sjutra u 16 sati i 30 minuta.

Ljubitelji šaha prenos mogu pratiti preko kanala MNE sport televizije i servisa YouTube.

Deseto kolo obilježiće dueli Kadrić – Đukić, Petrov – Smirnov, Kalezić – Drašković, Ivanović – Nikčević, Tomić – Vukčević…

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije