fbpx
NaslovnicaMina SportBerišaj bez medalje, Besi srebro i bronza u Ljubljani

Berišaj bez medalje, Besi srebro i bronza u Ljubljani

Podgrica, (MINA) – Članica Bese Anđela Berišaj bez medalje završila je debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji na G1 turnira – Slovenija open u Ljubljani.

Berišaj, koja još nema 17 godina, pobijedila je na startu Austrijanku Katrin Jirke, dok je u drugom kolu poražena od Mađarice Rebeke Furedi.

Mađarica je osvajala medalje na G1 i G2 turnira, šampionka Univerzitetskih igara Evrope za 2022 i učesnica Gran pri turnira.

“Presudilo je iskustvo mađarske takmičarke. To je bilo veliko iskustvo za našu takmičarku. Sljedeće nedjelje nastupamo u juniorskoj konkurenciji na Sofija openu upravo, gdje je postala vicešampionka svijeta”, rekao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji MINA.

On je kazao da je Besa nastup u Ljubljani završila sa dvije medalje u juniorskoj konkurenciji.

Srebrnu je osvojila Andrea Berišaj do 59, dok je bronzana bila Isra Jusufđokaj u kategoriji do 68 kilograma.

“Berišaj, bronzana sa Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijam prošle godine i dvostruka Balkanska šampionka prošla je četiri kola, a u finalu poražena je od naturilizovane Britanke Andre Klaric. Prošle godine Berišaj je bila uspješnija u međusobnom duelu”, rekao je Gegaj.

Jusufđokaj je uspješno prošla dva kola, dok je u trećem izgubila neizvjesnu borbu od predstavnice Srbije Ivane Paunović.

“Jusufđokaj se vratila poslje šestomjesečne pauze od povrede. Njen brat Benan u kategoriji do 59 kilograma prošao je prvo kolo protiv Vasiljevića iz Srbije, a zaustavljen je od Italiana Stefana Euforij. U kategoriji do 63 kilograma Aurora Vuljaj zaustavlena je Dore Meštrović iz Hrvatske”, rekao je Gegaj.

U seniorskoj konkurenciji Muhamed Đokaj u kategoriji do 63 kilograma eliminisao je na startu Austrijanca Dominika Nojbauer, ali je obnovioo povredu i završio nastup na turniru.

“To je naš prvi turnir u ovoj godini i donekle sam zadovoljan imajući u vidu dvoipomjesečnu pauzu od učešća na Balkanskom prvenstvu 4. decembra. Moram da naglasim da je kod nas problem učešće na turnirima početkom godine, s obzirom da se budžeti klubova preko konkursa realizuju u četvrtom ili petom mjesecu”, rekao je Gegaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije