fbpx
NaslovnicaMina SportVučeviću zlatna plaketa

Vučeviću zlatna plaketa

Podgorica, (MINA) – Košarkašu Orlanda, Nikoli Vučeviću do kraja jula biće uručena zlatna plaketa za izvanredne sportske rezultate na međunarodnom nivou i promociju crnogorskog sporta, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

Navodi se da je nagradu ustanovio jedini crnogorski naučni časopis u oblasti sporta koji je indeksiran u dvije najprestižnije baze podataka – Web of Science i Scopus – časopis Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM).

Zlatnu plaketu Vučeviću će uručiti glavni i odgovorni urednici časopisa Duško Bjelica i Stevo Popović.

Navodi se da su impresivni rezultati u prethodnoj godini bili jedini izbor za redakcijski odbor MJSSM časopisa.

Glavni urednik MJSSM časopisa Duško Bjelica kazao je da je to peta zlatna plaketa koju je časopis dodijelio istaknutim sportistima koji su postigli zavidne rezultate na evropskom i svjetskom nivou.

On je podsjetio da su nagradu prije Vučevića dobili rukometašica Ana Milačić, košarkaš Bojan Dubljević, karatista Mario Hodžić i džudista Srđan Mrvaljević

Bjelica je poručio da je obaveza časopisa da nagradom podstiče i druge sportiste na što bolje sportske rezultate i samim tim promoviše vrijednosti crnogorskog sporta.

Najčitanije