fbpx
NaslovnicaMina SportUspješan nastup Dragana Pešića

Uspješan nastup Dragana Pešića

Podgorica, (MINA) – Crnogorski atletičar Dragan Pešić nastup u desetoboju u Teksasu, na američkom državnom fakultetu u San Anhelu, završio je kao drugoplasirani sa 7.132 poena, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Pešiću, koji studira u Sjedinjenim Američkim Državama, to je prvi nastup nakon skoro dvije godine.

To je ujedno i njegov treći najbolji rezultat u toj disciplini, a najbolji je ostvario 2019. godine kada je i posljednji put nastupio.

Pešić je na 100 metara imao rezultat 11,49 sekunde, u dalj je skočio 6,66 metara, kuglu je bacio 13.29 metara, preskocio je ljestvicu na 189 centimetara, dok je na 400 metara istrcao 52.07 sekunde.

Na 110 metara sa preponama ostvario je rezultat 15.37 sekundi, disk je bacio 39,44 metara, u skoku motkom preskocio je 4 metra i 30 centimetara. Koplje je bacio 55,37 metara, dok je trku na hiljadu i po metara završio za četiri minuta, 36 sekundi i 34 stotinke.

“Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan ostvarenim rezultatom, ali sam srećan što se ponovo takmičim i imam šansu da pokažem koliko mogu. Od početka pandemije koronavirusa nastavio sam da naporno treniram svakog dana, ali nisam imao šansu da nastupim na takmičenjima”, kazao je Pešić.

On je naglasilo da je to i rezultiralo kiksevima u pojedinim discipinama, narocito u bacanju kugle, diska, u trci na 400m i trci na 1500m.

“Ove godine stvari izgledaju malo drugačije, pa se nadam da ću ovog ljeta uspjeti da se dokažem i u dresu reprezentacije”, rekao je Pešić.

On je naglasio da su mu ciljevi ovog ljeta uspješni nastupi na ekipnom prvenstvu Evrope, Balkanskom i Prvenstvu Crne Gore.

Rezultat od 7.132 boda vrijedi 993 poena po tablicama Svjetske atletske federacije i trenutno je deseti u svijetu, a drugi u Evropi.

Pešić je uspješan student sa zvanjem diplomirani ekonomista u međunarodnom biznisu, Master u biznis administraciji, a privodi kraju i Master studije u obrazovanju, u smjeru Sport i akademsko savjetovanje u visokoskolskim ustanovama.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...