Naslovnica Mina Sport Start auto-moto sezone 29. i 30. maja

Start auto-moto sezone 29. i 30. maja

Podgorica, (MINA) – Međunarodna brdska auto trka Podi – Herceg Novi biće održana 29. i 30. maja na Podima, saopštili su organizatori manifestacije.

Navodi se da će tom trkom zvanično početi i šampionat Crne Gore.

Saopšteno je da će ovogodišnja trka okupiti najbolje vozače iz Crne Gore i regiona, a najavljeno je učešće više od 50 takmičara, među kojima su i nosioci šampionskih titula.

Navodi se da je organizacija zbog aktuelne epidemiološke situacije i kompletne pripreme trkačke staze izuzetno zahtjevna.

“Organizacija ovogodišnje trke podignuta je na mnogo veći nivo, nego prethodne, kako bismo našim vozačima obezbjedili sve uslove za postizanje vrhunskih rezultata, a takođe i sigurnost i zaštitu svih učesnika trke, takmičara i publike, u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji”, kazao je direktor trke Božidar Radović.

On je istakao da će propisani Pravilnik o uslovima za održavanje trke biti ispoštovan i da će sportska manifestacija biti uspješno realizovana, na zadovoljstvo svih.

Takmičarska staza duga je 3,1 kilometar, a voziće se od početka naselja Podi do Kamenoloma.

Tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za petak 28. maj, dok će se narednog dana biti održan trening.

Glavna trka zakazana je za nedjelju 30. maja.

Organizator trke je Auto-moto sportski klub Podi.

Najčitanije

Sjutra štrajk upozorenja u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Sindikalna organizacija Plantaža organizovaće sjutra štrajk upozorenja, jer, kako navode, nijesu...