NaslovnicaMina SportSmolović bez medalje, pobjeda ženskog tima u borbama

Smolović bez medalje, pobjeda ženskog tima u borbama

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Predrag Smolović bez medalje završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, a pobjedu na startu ekipnog takmičenja ostvarila je ženska ekipa u borbama.

Smolović je na startu repesaža, kategorije preko 84 kilograma, pobijedio Meksikanca Migela Garibaja 7:0, ali je u drugom kolu izgubio od bronzanog sa Svjetskog prvenstva u Madridu, Španca Babakara Seska Sake 1:0.

Španac će se i u Dubaiju boriti za medalju protiv Hrvata Anđela Kvesića.

Smolović je u utorak na startu takmičenja, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao Čeha Andreja Bosaka (0:0).

U drugom kolu poražen je od nekadašnjeg prvaka svijeta, Gruzijca Arkanija Gogite 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Ženska ekipa u borbama, u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović, eliminisala je na startu Maroko.

Marokanke su se na borilište pojavile samo sa dvije takmičarke, pa je nakon pobjede Marine Raković, meč prekinut, a za pobjednika proglašena crnogorska selekcija.

Prema propozicijama, ekipu na borilištu čine tri takmičarke.

Takmičenje će biti nastavljeno sjutra, a rival crnogorskoj selekciji biće Švedska, koja je na startu bila bolja od Kanade 2:1.

Manje uspjeha imali su kataši, Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji su nastup završili u prvom krugu takmičenja.

Radulović je bila peta u grupi sa 22,86, a Mijač sedmi sa 23,24 boda.

Za petak najavljeno je i nadmetanje u katama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće tim u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije