fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaSjutra crnogorski derbi u Baru

Sjutra crnogorski derbi u Baru

Podgorica, (MINA) – Duel košarkaša Budućnost Volija i Mornara prevazilazi okvire crnogorskog derbija, kazao je trener podgoričkih košarkaša Petar Mijović.

Mornar i Budućnost Voli odigraće sjutra u Baru utakmicu petog kola B grupe Eurokupa.

Mijović je kazao da su Mornar i Budućnost Voli ekipa na Eurokup i ABA ligaškom nivou.

“Očekuje nas teška, zahtjevna i utakmica sa neizvjesnim krajem. Mornar je ekipa sa jasno profilisanim stilom igre, napadački orijentisana, sa mnogo individualnog kvaliteta”, rekao je Mijović.

On vjerujem da sedam pobjeda u osam utakmica na startu sezone govori o snazi i kvalitetu podgoričkog tima.

“Govori i o karakteru jer je dosta utakmica odigrano na jednu loptu. Ukoliko budemo na visinizadatka, posebno u odbrani, možemo da se nadamo trijumfu u Baru”, rekao je Mijović.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu Eurokupa ostvarila tri pobjede i poraz.

Savladala je Brešu (93:81), Metroplitans (89:83) i Ulm (73:68), a jedini poraz doživjela je od Unikahe u Malagi (91:87).

Mornar je slavio protiv Unikahe (90:80) i Brešu (95:76), a izgubio je od Ulma (84:76) i Metroplitansa (78:65).

Trener Mihailo Pavićević kazao je da situacija u klubu, iz više razloga nije dobra i da mu nije lako da govori o košarci.

“Ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego koliko ću igrača imati na treningu i ko je sljedeći da bude pozitivan na koronavirus. Iskren da budem, o utakmici teško šta mogu reći. Budućnost je apsolutni favorit, imaju sjajan tim, igraju odlično”, kazao je Pavićević.

On je naglasio da još ne zna u kojem sastavu će se suprotstaviti Budućnost Voliju.

“Za sada sigurno bez četvorice koji su među glavnim igračima. Nadamo se da će se na tome završiti i da ćemo moći da se vratimo normalnom radu. Sve ovo pomalo gubi smisao. Bojim se da će na kraju uspjeh ostvariti ona ekipa koja bude imala sreću sa COVID-om“, zaključio je Pavićević.

Duel u dvorani Topolica počeće u 19 sati.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...