fbpx
NaslovnicaMina SportŠahovski savez: Posjeta predsjednika FIDE čast i priznanje

Šahovski savez: Posjeta predsjednika FIDE čast i priznanje

Podgorica, (MINA) – Posjeta predsjednika Svjetske šahovske federacije (FIDE) Arkadija Dvorkoviča velika je čast i priznanje za istrajan rad krovne institucije crnogorskog šaha, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Dvorkovič je doputovao je danas u Crnu Goru, gdje će boraviti dva dana.

Pored Dvorkoviča, u Crnoj Gori borave i direktorka Svjetske šahovske asocijacije, Dana Reiznice Ozole i predsjednik Evropske šahovske unije, Zurab Azmajparašvili.

“Tema posjete predsjednika svjetske i evropske šahovske federacije, su pripremne aktivnosti organizacije dva šampionata Evrope koja će naredne godine biti održana u Crnoj Gori, ali i razgovori o novim organizacijama, o kojima će se odlučivati u avgustu na Kongresu FIDE, koji će biti odrzan za vrijeme Šahovske Olimpijade u indijskom Čenaju”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Crnu Goru će na Olimpijadi predstavljati i muška i ženska reprezentacija.

“Za danas je planiran sastanak eminentnih gostiju sa rukovodstvom Šahovskog saveza, na kome će tema razgovora biti aktivnosti Saveza i dalja saradnja. Podgorica će biti i domaćin zajedničkog sastanka predsjednika šahovskih federacija iz regiona i već pomenutih gostiju, na kome će biti razmatrani dalji koraci za napredak drevne igre u regionu”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Za sjutra je predviđen prijem kod premijera Crne Gore, Dritana Abazovića, a sastanku će prisustvovati i Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević.

“Posjeta je potvrda velikog ugleda i povjerenja, da će drevna igra tek doživjeti punu afirmaciju i prosperitet u Crnoj Gori, u cijem će osnovu biti snažna saradnja našeg Saveza i krovnih institucija svjetskog i evropskog šaha, Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije