fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović: Nećemo se zadovoljiti do sada urađenim na EP

Roganović: Nećemo se zadovoljiti do sada urađenim na EP

Podgorica, (MINA) – Crnogorski rukometaši su i dalje na zemlji, ne daju jedni drugima da odlete ili da se zadovolje onim što su do sada uradili na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crnogorska reprezentacija sjutra počinje drugu fazu takmičenja, duelom sa Hrvatskom u Budimpešti.

Roganović je istakao da su momci pokazali da su pravi, pogotovo u teškim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem.

“Njihova mentalna jačina je odlučila. Nisu gubili fokus, već su se koncentrisali na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima”, rekao je Roganović.

On je podsjetio da Crna Gora u drugu fazu ulazi jača za Stevana Vujovića, Stefana Čavora i Miloša Božovića, koji su zbog pozitivnih testova na koronavirus prvi dio šampionata proveli u izolaciji.

“Unosimo svježinu sa tri igrača koja su bila u izolaciji, bez nekih većim simptoma. Sačekaćemo medicinske preglede, da to bude u redu. To nam daje novu energiju i svježinu, koja će nam značiti u nastavku takmičenja”, rekao je selektor.

Govoreći o predstojećem duelu Roganović je kazao da se Hrvatska suočava sa onim što je crnogorska selekcija donekle prošla.

“Vidimo po njima da razmišljaju ko će igrati utakmicu, a to je gubljenje fokusa sa igre, što im otežava. Hrvatska je godinama u samom vrhu. I njima kao i nama, znači puno kad svi obuku dres reprezentacije. Sjutra će biti patriotskog naboja, motivacije, toga neće faliti. Siguran sam da će svi ljubitelji rukometa uživati u toj utakmici”, poručio je Roganović.

On je ponovio da respektuje rivala, mali i da vjeruje u dobar rezultat.

“Imamo taktičkih zamisli, koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamisili. Sa ovom ekipom možemo sve da igramo. Polivalentni smo, možemo da odgovorimo svakom zadatku i pravo je uživanje raditi sa timom, koji ima takav kvalitet i potencijal. Siguran sam da će i sjutra da će sve biti ispoštovano i da ćemo napraviti dobar rezultat”, poruka je Roganovića.

Vujović, Čavor i Božović su izašli iz izolacije i čekaju dozvolu doktora za povratak na teren, uoči utakmica sa Hrvatskom, Francuskom, Holandijom i Islandom u Budimpešti.

Hrvatski selektor Hrvoje Horvat za drugi krug šampionata pozvao je čak šest novih igrača, među kojima i golmana Mirka Alilovića, koji se nakon četiri godine vraća na hrvatski gol.

Duel Crne Gore i Hrvatske u Budimpešti počeće u 15 sati i 30 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije