Naslovnica Mina Sport Košarka Popović trener u KK Podgorica

Popović trener u KK Podgorica

Podgorica, (MINA) – Nekadašnji crnogorski reprezentativac, Marko Popović završio je igračku karijeru, a trenersku će početi u Košarkaškom klubu Podgorica, saopšteno je iz tog kluba.

Dugogodišnji bek Budućnosti sezonu je završio kao član Studentskog centra, a nakon odluke da završi karijeru, dobio je ponudu da u novom članu ABA 2 lige započne trenerski posao.

“Na obostrano zadovoljstvo saradnja je danas i ozvaničena, čime je Podgorica pokazala da osim što okuplja najbolje domaće talente, želi i izuzetan stručni kadar u svim selekcijama”, saopšteno je iz KK Podgorica.

Popović je bio kapiten Budućnosti, a za 11 godina u tom klubu šest puta bio je šampion Crne Gore i osvojio sedam trofeja Kupa.

“Zbog problema sa koljenom, koji su počeli od januara 2014. godine, i koji su ga dugo mučili, u avgustu 2014. godine je morao na operaciju, a na teren se vratio u oktobru 2015. godine, kada je potpisao za Ulcinj, za koji je po­sti­zao pro­sječ­no 8,3 po­e­na i imao 4,2 sko­ka po utak­mi­ci”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Igrao je u kosovskom Baškimiju, gdje je prosječno po meču bilježio 12 poena, 3,7 skokova i 2,1 asistenciju, na ukupno 25 utakmica.

“Nastupao je u Ukrajini, gdje je nosio dres člana superligaša Čerkasija. Minule sezone igrao je za Studentski centar. Sa crnogorskom reprezentacijom Marko Popović učestvovao je na Eurobasketu 2013. godine”, piše u saopštenju KK Podgorica.

Najčitanije