fbpx
NaslovnicaMina SportPodrška Bahu i organizatoru Igara u Tokiju

Podrška Bahu i organizatoru Igara u Tokiju

Podgorica, (MINA) – Nacionalni olimpijski komiteti podržaće napore Izvršnog odbora i predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha na planu iznalaženja najboljih rješenja kako bi Olimpijske igre u Tokiju bile održane u planiranom terminu.

To je zaključak video-konferencije Baha sa predsjednicima Nacionalnih olimpijskih komiteta Evrope u vezi sa situacijom globalnog širenja koronavirusa.

“Istom cilju je bezrezervno posvećena i Vlada Japana, koja je u tom pravcu dobila i jasnu podršku zemalja članica G7”, piše u saopštenju.

Navodi se da je na sastanku zaključeno da se sa pripremama za održavanje Olimpijskih igara treba nastaviti u punom obimu.

“Donijeta je odluka da je 30. jun dan do kojeg bi trebalo završiti sve kvalifikacije, a do tada će MOK, zajedno sa međunarodnim sportskim organizacijama, utvrditi način i vrijeme ostvarivanja kvalifikacionih normi prilagođenih novonastaloj situaciji”, piše u saopštenju.

Navodi se da je svima u olimpijskoj porodici prioritet zdravlje sportista i svih onih koji će biti sa njima u Tokiju.

“U tom cilju, MOK će tijesno sarađivati sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom”, piše u saopštenju.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da će, podržavajući predložene mjere i zaključke, krovna sportska asocijacija crnogorskog sporta učiniti sve kako bi oni bili adekvatno sprovedeni.

“Nastavićemo sa tijesnom saradnjom sa MOK-om i svim relevantnim međunarodnim organizacijama. COK će biti posvećen sprovođenju svih mjera i odluka crnogorske Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela”, kazao je Simonović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...