fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalOdrađeno antropometrijsko mjerenje rukometašica

Odrađeno antropometrijsko mjerenje rukometašica

Podgorica, (MINA) – Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili su danas antropometrijsko mjerenje ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na startu priprema za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Šampionat je na programu od 3. do 20. decembra u Danskoj.

Saopšteno je da je mjerenjima prisustvovao i novi selektor Kim Rasmusen.

“On je na početku priprema za prvenstvo Evrope dobio kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne misićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela”, piše u saopštenju.

Navodi se da su mjerenja realizovali prof.dr Duško Bjelica, doc.dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević.

Profesor Bjelica zahvalio se selektoru Rasmusenu i stručnom štabu reprezentacije na povjerenju pred prvenstvo Starog kontinenta i izrazio zadovoljstvo elaboracijom rezultata mjerenja.

“Dijagnostika u sportu za predmet mjerenja ima sportistu, metodološki gledano izuzetno složenu dinamičku strukturu sa isto tako složenim antropološkim karakteristikama. Svaki od podsistema u dijagnostici treniranosti sportista mora da bude u funkciji cjelovitog sagledavanja stanja sportiste, što podrazumijeva primjenu interdisciplinarnih postupaka”, zaključio je Bjelica.

Najčitanije