fbpx
NaslovnicaMina SportNastavljena tradicija i na EP na Kritu

Nastavljena tradicija i na EP na Kritu

Podgorica, (MINA) – Tradicija osvajanja medalja i ostvarivanja dobrih rezultata crnogorsklih džiu džicu reprezentativaca na velikim takmičenjima nastavljena je i na juniorskom prvenstvu Evrope na Kritu, saopšteno je iz Džiu džicu saveza.

Crnogorska reprezentativka Anđela Vukčević osvojila je na tom šampionatu bronzanu medalju, u konkurenciji juniorki, u borbama preko 70 kilograma.

Vukčević je kazala da je zadovoljna osvojenom medaljom, navodeći da ostaje žal za još boljim rezultatom.

“Zadovoljna sam ostvarenim rezultatom. Imala sam četiri meča, bila je jaka konkurencija. Ostaje žal za boljim plasmanom i sjajnijom medaljom. Hvala selektoru i drugovima iz reprezentacije na podršci, mom treneru Dejanu Vukčeviuću iz kluba Feniks”, kazala je Vukčević na konferenciji za novinare.

Selektor juniorske reprezentacije Stefan Vukotić kazao je da je zadovoljan nastupom reprezentacije, navodeći da je malo nediostajalo da bilans medalja bude bolji.

“To je veliki rezultat za nas, za naš savez i državu. Naši takmičari, iako prvi put učestvuju na tako jakom takmičenju, pokazali izvrsno. Luka Trninić je u borbama bio šesti u ukupnom plaasmanu, dok je duo par Ljubica Nikočević i Nenad Bogićević zauzeo peto mjsto. To su odlični rezultati, očekujem da će sljedeće godione biti još bolji”, kazao je Vukotić.

On je saopštio da je na šampionatu nastupilo 45 država sa oko hiljada takmičara.

Seletor seniora Miloš Ašanin najavio je da crnogorske takmičare sredinom novembra očekuje nastup na Seniorskom prvenstvu svijeta, od 17.,d o 24. Novembra u Abu Dabiju.

Prema njegovim riječima, nastupiće 13 takmičara i biće zastupljene sve kategorije – borbe, ne vaza, duo sistem i duo šou sistem.

Najčitanije