-4.1 C
Podgorica
January 17, 2021.
Naslovnica Mina Sport Klačar i Beljkaš u finalu

Klačar i Beljkaš u finalu

Podgorica, (MINA) – Karatisti pljevaljskog kluba Potoci, Luka Klačar i Neda Beljkaš plasirali su se u finale elektronskog karate turnira u katama Sportdata eTournament World Series – Kata 2 Arawaza.

Klačar je na putu do finala, u konkurenciji dječaka do 12 godina, eliminisao Rusa Romana Kravcova (23:22,6), Švajcarca Platona Solarika (24,1:22,3), u četvrtfinalu Italijana Andreu Spana (23,7:23) i u polufinalnom meču Francuza Kamila Perinija (23,2:23).

Protivnik u finalu biće mu Englez Džordž Melon.

Beljkaš je, u konkurenciji djevojčica do deset godina, u prva dva kola pobijedila je Valeriju Glazgovu iz Bjelorusije (24,6:22) i Poljakinju Helenu Suzi (24,2:21,7), dok je u četvrtfinalu eliminisala Alenor Plinžer iz Luksemburga (23,9: 22,2).

U polufinalnom meču slavila je protiv Španolke Eme Pankove Tadeski (24,7:23,8).

Protivnica u finalu biće joj Lemar Torozija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na turniru nastupio je i Dušan Borović u kategoriji U10, ali je zaustavljen u drugom kolu.

Trener pljevaljskog kluba, Slavka Maksimović kazala je da je ponosna što su njeni takmičari osvojili prve medalje za crnogorski karate u toku pandemije koronavirusa.

“Posebno me čini ponosnom što su osvojene na dan državnosti Crne Gore. Ovo je jedno veliko iskustvo i dobar način provjere takmičarskih sposobnosti naših kataša. Potvrđuje se da i u mladim takmičarima ima dosta kvaliteta za velike ruzultate i potencijala za budućnost” rekla je Maksimović, koja je i selektor Grne Gore u katama za kadete I juniore.

Ona očekuje od Klačara i Beljkaš dobar nastup i u finalnim mečevima i vjeruje da u obje kategorije mogu do zlatne medalje.

Najčitanije

Vučević najbolji u porazu Orlanda

Podgorica, (MINA) - Crnogorski košarkaš Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl u porazu Orlanda od...