fbpx
NaslovnicaMina SportIntenzivirati regionalno partnerstvo radi naučnog istraživanja u sportu

Intenzivirati regionalno partnerstvo radi naučnog istraživanja u sportu

Podgorica, (MINA) – Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje intenziviraće nastavnu i naučnoistraživačku saradnju sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Navodi se da je saradnja dogovorena tokom zvanične posjete dekana nikšićkog fakulteta Steva Popovića i profesora Duška Bjelice novosadskom fakultetu, u okviru CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) programa.

“Temelj dosadašnje saradnje ogledao se u razmjeni studenata i nastavnog kadra, zajedničkim bilateralnim i međunarodnim projektima, ali i zajedničkim izdavaštvom kada su nekontinuirane i kontinuirane publikacije u pitanju, kao i zajedničkim trening školama, seminarima i naučnim konferencijama”, kazao je Popović.

Bjelica je istakao da ima prostora za poboljšanje i saradnju na naučnoistraživačkom polju i pokretanju zajedničkih projekata sa novosadskim fakultetom.

Popović i Bjelica su se, pored učešća na predavanjima u okviru CEEPUS programa, sastali sa dekanom novosadskog fakulteta Nebojšom Maksimovićem i institutcionalnim koordinatorom CEEPUS programa Radenkom Matićem.

Razgovarali su i sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i tehnološki razvoj i novosadskim profesorom Zoranom Miloševćem.

“Ti bilateralni sastanci su imali za cilj evaluaciju dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, ali i planiranje budućih, koje će biti u još većem obimu i sa jačim intenzitetom u budućnosti”, saopšteno je nakon sastanka.

Navodi se da je CEEPUS program koji je podržao tu posjetu srednjeevropski program za razmjenu studenata i nastavnog osoblja, sa sjedištem u Beču, u Austriji.

Taj program, koji uključuje 15 zemalja, omogućava mobilnost studenata i profesora, sa osnovnim ciljem unapređenja obrazovanja na visokoškolskim institucijama.

Najčitanije