fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalHadžibegić: Pobjede u posljednja dva meča obaveza

Hadžibegić: Pobjede u posljednja dva meča obaveza

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore i pored brojnih problema ima obavezu da ostvari pobjede u posljednja dva kola Lige nacija, kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Crnogorska reprezentacija okupiće se sjutra i početi pripreme za prijateljski meč sa Kazahstanom i duele UEFA Lige nacija sa Azerbejdžanom i Kirpom.

Prijateljski meč sa Kazahstanom zakazan je za 11. novembar na Gradskom stadionu u Podgorici.

Crnogorski fudbaleri, tri dana kasnije, na neutralnom terenu, na stadionu Intera iz Zaprešića, igraće sa selekcijom Azerbejdžana.

Posljednji duel u godini, koji je zakazan za 17. novembar, crnogorska selekcija odigraće na Gradskom stadionu u Podgorici protiv reprezentacije Kipra.

Crnogorskim fudbalerima ni pobjed eu posljednja dva kola nijesu dovoljne za prvo mjesto u grupi, već im je neophodno da Luksemburg ne pobijedi u oba meča.

Hadžibegić je na brifingu kazao da i uoči ovog okupljanja ima problema i da će ponovo morati da mijenja spisak.

“Imamo problema sa koronavirusom, sa povredama i vjerovatno ćemo mijenjati spisak. U ovom momentu ne mogu da kažem sa sigurnošću, ali postoji mogućnost da Nikola Vukčević ne bude sa nama. On je napravio ljekarske preglede koji nijesu baš najoptimističniji. Imamo i dva-tri igrača koji su pod korona virusom, a njihove rezultate znaćemo sjutra”, rekao je Hadžibegić.

Prema njegovim riječima, epidemija je napravila štetu svima.

“Moramo se prilagoditi situaciji i čuvati se. Nažalost, to je jače od nas. Donijećemo odluku kada budemo imali kompletan ljekarski izvještaj ko može da dođe. Tada ćemo dodati igrače sa domaće liste”, rekao je Hadžibegić.

On očekujem da crnogorski fudbaleri u posljednje dvije oficijalne utakmice završe pobjedama.

“Pokušaćemo da iskoristimo šansu koja nam je ostala, a to je da Luksemburg negdje kiksa u preostala dva meča. Imamo dobru radnu atmosferu, imamo međusobno povjerenje, a vidim veliku želju kod igrača da što prije dođu i da se napravi što bolji rezultat ako je to moguće”, rekao je Hadžibegić.

Komentarišući šanse da dođe do promjene na tabeli, Hadžibegić je istakao da je dobro nadati se.

“Koncentrisan sam na ono što nas očekuje. Potrudićemo se da ostvarimo dvije pobjede, a bili bi lijepo da uz to dođu i lijepe vijesti od konkurenta. Nijesmo imali sportsko iskustvo u meču sa Luksemburgom na našem stadionu, ali naša ekipa odgovara u pozitivnom pravcu. Napredujemo, tim ima veći potencijal kada smo kompletni, a i igrači iz domaće lige daju nešto novo”, rekao je Hadžibegić.

Govoreći o prijateljskoj utakmici sa Kazahstanom, crnogorski selektor je najavio da će je shvatiti maksimalno ozbiljno kao da je zvanična ili kvalifikaciona.

“Nazivamo je prijateljska utakmica, ali je smatram jako ozbiljnom. Rezultat je bitan zbog bodova, ugleda Saveza, navijača i nas samih. Šansu će dobiti domaći fudbaleri i oni koji ne igraju previše u inostranim klubovima. Napravićemo spoj i nadam se pobijediti. Prilazimo meču kao da je zvaničan”, kazao je Hadžibegić.
(kraj) eml

Najčitanije