fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora sa 109 takmičara na Balkanskom prvenstvu u Poreču

Crna Gora sa 109 takmičara na Balkanskom prvenstvu u Poreču

Podgorica, (MINA) – Poreč će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva u karateu, u konkurenciji seniora, veterana i mlađih uzrasnih kategorija, na kojem će nastupi i crnogorska reprezentacija sa 109 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Crnogorski karate predstavljaće 21 senior, jedan veteran i 87 dječaka i djevojčica, rođenih od 2008. do 2013. godine.

Za medalje boriće se i devet timova, sedam u katama i dva u borbama.

U konkurenciji seniora, u borbama, nastupiće Ognjen Otašević i Matija Bojić (do 60), Nenad Dulović (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović i Jovović Nemanja (preko 84), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 61), Marina Raković i Ksenija Rajović (do 68) i Milena Jovanović i Vasilisa Bujić (preko 68).

U katama nastupiće Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan, Filip Bakić, Biserka Radulović, Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, koja će se takmičiti samo u ekipnom dijelu.

Jedina predstavnika u konkurenciji veterana biće Slavka Maksimović, koja će se takmičiti u katama.

Muški tim u borbama nastupiće u sastavu Nenad Dulović, Balša Miličković, Ognjen Otašević, Predrag Smolović, Nikola Malović i Nemanja Jovović, a ženski Marina Raković, Milena Jovanović, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

Ženski kata tim nastupiće u sastavu Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, a muški Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević.

Predvodiće ih treneri Žarko Raković, Slobodan Vlahović, Jugoslav Bukilić, Tijana Popović, Slavka Maksimović, Almir Cecunjanin, Radoslav Vukićević i Vuk Žarić.

Pravdu na šampionatu dijeliće sudije Miodrag Radunović, Toko Raičević, Aleksandar Ćalić i Naim Duraku.

Medicinski tim činiće doktor reprezentacije Perica Maraš i fizioterapeut Bojan Ognjenović.

Delegaciju predvode potpredsjednik i sportski direktor Balkanske karate federacije, Ivan Krstajić i Dragoljub Fatić i sekretar Karate saveza Veljko Brnović.

Krstajić i Fatić učestvovaće sjutra u radu Kongresa Balkanske karate federacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije