fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora deveta nakon prvog dana

Crna Gora deveta nakon prvog dana

Podgorica, (MINA) – Atletska reprezentacija Crne Gore nakon prvog takmičarskog dana ekipnog prvenstva Evrope u Limasolu zauzima deveto mjesto sa 151 bodom.

Najvredniji rezultat od crnogorskih atletičara prvog dana prvenstva ostvario je Tomaš Đurović u bacanju kugle, koji je hicem od 20 metara i 20 centimetara osvojio treće mjesto.

Iza njega plasirao je svjetski juniorski šampion i četvrtoplasirsni sa dvoranskog prvenstva za seniore Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine.

Crnogorski takmičari prvog dana su postavili šest ličnih rekorda i jedan crnogorski rekord za mlađe seniore u štafeti 4×100 metara muškarci sa rezultatom 43,12 sekundi.

Štafeta je nastupila u sastavu Danilo Vujičić, Ognjen Marsenić, Ognjen Vojvodić i Filip Vujadinović, takmičenje je završila kao drugoplasirana u svojoj grupi.

Prvo mjesto nakon deset disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji Crna Gora zaizima Srbija sa 300 bodova.

Kipar je drugi sa 290, a treća Moldavija sa 238 bodova.

Šampionat je okupio 16 reprezentacija sa oko 600 atletičara.

Drugog dana takmičenja očekuje se borba crnogorskih takmičara za što bolji plasman na Ekipnom sampionstu i nastupiti Danijela Furtule u bacanju diska, Marije Vuković u skoku uvis i Slađane Perunović na 1.500 metara.

Najčitanije