fbpx
NaslovnicaMina SportBudva domaćin EP u kik boksu

Budva domaćin EP u kik boksu

Podgorica, (MINA) – Budva će od 5. do 14. novembra biti domaćin Evropskog prvenstva u kik boksu za starije kadete i juniore, saopšteno je iz Kik Boks saveza.

Navodi se da će u Crnu Goru doputivati više od 1.500 učesnika iz 39 država.

Crnogorski kik boks predstavljaće 20 takmičara.

U disciplini kik lajt, na tatamiju, nastupiće kadeti: Nemanja Radnjić (do 42), Tarik Raščić (do 47), Matija Radović (do 63), Ishak Agović (do 69) i Nermina Škrijelj (do 55), kao i juniori: Miodrag Popović (do 52), Matija Bukilić (do 69), Uroš Vučinić (do 69) i Matija Drobnjak(do 79).

U ringu boriće se mlađi juniori: Emad Kalač (lou kik, do 57), Nikola Jovetić (lou kik, do 63,5), Lazar Madžarović (lou kik, do 67), Faruk Dacić (lou kik, do 67), Pavle Vušurović (lou kik, do 71) i Nikola Marinković (lou kik, do 75).

U konkurenciji starijih juniora na ring će Aid Šaljić (lou kik, do 54), Ilija Perović (lou kik, do 57), Balša Martinović (K1, do71), Danilo Bećirović (lou kik, do 75) i Miloš Mugoša (K1, preko 91).

U petak i subotu biće kontrolna mjerenja. Prvi mečevi na programu su u ponedjeljak.

Predsjednik Kik boks saveza, Ivan Strugar, kazao je da mu je čast što će Crna Gora biti domaćin takvog događaja, navodeći da je sve spremno za početak šampionata.

“Odganizacija snosi veliku odgovornost, posebno u doba koronavirusa. Vjerujemo da će bezbjednost svih učesnika biti na visokom niovu i nadamo se uspješnoj organizaciji takmičenja. Kako je kik boks u julu postao punopravan član olimpijske porodice, WAKO Evropsko prvenstvo biće prva i velika prilika za promociju Crne Gore kao uspješnog domaćina jednog takvog događaja”, rekao je Strugar.

On je naglasio da će to biti i svojevrsna promocija grada Budve kao turističke destinacije. Odziv je jako dobar.

“Ugostićemo veliki broj reprezentacija. Takmičari će se nadmetati u svih sedam disciplina kik boksa u ringu i na tatamiju (low kick, full contact, K1 Style, kick light, point fighting, light contact i musical forms). Za našu reprezentaciju nastupiće 20 sportista. Među njima ima velikih talenata i već dokazanih boraca u tom uzrastu, pa se nadamo dobrom rezultatu i medaljama”, rekao je Strugar.

On se zahvalio Upravi za sport i mlade, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Institutu za javno zdravlje Crne Gore, kao i svim ostalim koji su pomogli Kik boks savezu u organizaciji šampionata.

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva je u nedjelju na platou Slovenske plaže ili u Mediteranskom sportskom centru u Budvi, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...