fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalBućin objavio knjigu Grbalj u srcu

Bućin objavio knjigu Grbalj u srcu

Podgorica, (MINA) – Doajen crnogorskog sportskog novinarstva Budimir Bućin objavio je knjigu Grbalj u srcu, posvećenu klubu i fudbalu u tom dijelu Crne Gore od 1969. do 2019. godine.

Na skoro 200 stranica, uz obilje fotografija, zabilježeno je sve najbitnije za pola vijeka tog kolektiva, koji je, od Južne regije stigao do Intertoto kupa, finala Kupa Crne Gore i 13 sezona bio stabilan prvoligaš.

Pedantni statističar nije se samo zadržao na toj sredini, već se u knjizi mogu naći svi rezultati Telekom Prve crnogorske lige od 2007. do 2019. godine.

Obrađeni su i svi rezultati rezultati Kup utakmica i nastupa crnogorskih timova u evropskim takmičenjima.

Pojedinčno mogu se pročitati izvještaji sa svih utakmica koje je igrao OFK Grbalj u prvenstvu, Intertoto kupu i Kupu Crne Gore.

Bućin je čitav radni vijek proveo u Radiju Crne Gore.

Bio je jedan od cijenjenih reportera u Jugoslaviji, izvještač sa pet olimpijskih igara i nekoliko evropskih i svjetskih takmičenja.

Privatna arhiva

Dobitnik je pet godišnjih nagrada Radio televizije Crne Gore.

Prenosio je oko 1.500 utakmica iz fudbala, košarke, vaterpola, rukometa.

Ostaje za nezaborav prenos iz Malage 13.jula 2008. kada je Crne Gore postala prvak Evrope i 1985. iz Madrida kada je tadašnja Jugoslavija u finalu porazila Italiju nakon osam prožetaka i golom Igora Milanovića postala svjetski prvak.

“Nijesam želio da ovom knjigom, eventulno, pravim spomenik sebi već da vratim dug sredini u kojoj sam proveo djetinjstvo i u koju se rado vraćam”, napisao je Bućin.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...