fbpx
NaslovnicaMina SportBorbaši odradili prvi ciklus priprema za EP

Borbaši odradili prvi ciklus priprema za EP

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore u borbama ima kvalitetan sastav i sa pravom očekuje medalje i na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Finskoj, kazao je selektor mlađih seniora Slobodan Vlahović.

Šampionat je na programu od 18. do 23. avgusta u finskom Tampereu.

Vlahović je kazao da su na pripremama takmičari pokazali dobru formu i kvalitet, koji obećava uspješan nastup i osvajanje medalja na šampionatu.

“Moram naglasiti da imamo izuzetno kvalitetan sastav za šampionat u Tampereu i sa punim pravom možemo očekivati nastavak kontinuiteta osvajanja medalja sa evropskih prvenstava”, kazao je Vlahodić agenciji MINA.

On je najavio i pripremni period za seniorski šampionat svijeta.

“Poslije sjajnog rezultata u Poreču imamo pozive od vekikih karate sila, kao što su Španija i Ukrajina da zajedno sprovedemo trenažni ciklus do prvenstva Evrope. Svakako nas očekuje veliki posao u narednom periodu, a siguran sam da će i mlađe kategorije i seniorska reprezentacija ponovo uspjeti da obraduje ljubitelje karatea u Crnoj Gori”, rekao je Vlahović.

Selektor mlađih seniorki u borbama, Žarko Raković kazao je da je na treninzima radio sa Milicom Jeknić, Sarom Raković i Milenom Jovanović.

“Milena Jovanovuić od koje se najviše očekuje u mojoj selekciji ima pehove i konstantno vuče neke sitne povrede i prehlade. Nadam se da su ti dani za nama i da će bronzana kadetskog prvenstva svijeta i juniorska viceprvakinja Evrope biti spremna za šampionat u Finskoj. Milica i Sara su još mlade i to će biti jedno veliko iskustvo za njih”, rekao je Raković.

Selektor kadetkinja i juniorki, Radoslav Vukićević
kazao je da je zadovoljan prikazanom formom takmičarki.

“Vidi se da su u svojim klubovima ozbiljno trenirale. Na prvenstvu Evrope očekujem jednu od medalja, pogotovo u kadetakoj konkurenciji”, kazao je Vukićević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije