NaslovnicaMina SportBakić na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Bakić na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Luka Bakić nastupiće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Navodi se da je Bipartitna komisija Međunarodne parastononitenis federacije odlučuila da jedna od tri specijalne pozivnice – vajld kart /wild card/ u klasi S 10, za nastup na Igrama u Tokiju, pripadne Bakiću.

Bakić je pozivnicu zaslužio kao trenutno 12. igrač na Svjetskoj rang listi.

Crna Gora je plasmanom Bakića stekla pravo da u Tokiju nastupi i u ekipnom dijelu, nakon što je Filip Radović ranije izborio direktan plasman na Parolimpijske igre, kao treći igrač svijeta.

Vajld kard, pored Bakića, u klasi S 10 dobili su još Kinez Lian Hao i Teo Gogil iz Južne Afrike.

Bakić je kazao da je plasman u Tokio nevjerovatan trenutak za njega i njegovu karijeru, za paraolimpijski sport u Crnoj Gori.

“Presrećan sam, drago mi je da ću ponovo igrati u Tokiju, za koji me vežu lijepe uspomene sa ekipnog prvenstva svijeta. Mislim da imamo šanse, imamo konkurentnu i jaka reprezentaciju. Nadam se uspjehu. Želim da i pojedinačno odigramo dobro, pokušamo da se približimo vrhu. Imamo kvalitet, nadam se najboljem”, rekao je Bakić.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić kazao je da je plasman Bakića u Tokio još jedan istorijski uspjeh crnogorskog paraolimpizma.

“U Tokiju ćemo imati rekordan broj sportista, a po prvi put ćemo se predstaviti i u ekipnom dijelu Igara sa briljantnom i veoma konkurentnom ekipom Filip Radović i Luka Bakić. Čestitam i stručnom štabu, na čelu sa Nikolaeom Lupuleskuom, za koji sam siguran da će i u Tokiju znati da iskuje još jedan sjajan rezltat. Ponosan sam na crnogorske paraolimpijce”, rekao je Tomić.

On je podsjetio da će Crnu Goru u Tokiju, osim stonotenisera, predstavljati i dvoje atletičara – Miloš Spaić i Marijana Goranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije