fbpx
7.8 C
Podgorica
December 7, 2021.
Naslovnica Mina Sport Vaterpolo plivački savez: Za stipendije 33,7 hiljada EUR

Vaterpolo plivački savez: Za stipendije 33,7 hiljada EUR

SPORT – VATERPOLO – VPSCG

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo i plivački savez za stipendiranje najperspektivnijih vaterpolista, plivača i plivačica u 2021. godini izdvojiće 33,7 hiljkada EUR, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je mjesečnu stipendiju dobilo 11 vaterpolista, potencijalnih reprezentativaca, na period od devet mjeseci.

To su Danilo Radović (2001 – Jadran), Uroš Vučurović (2001 – Jadran), Miroslav Perković (2001 – Primorac, Novi Beograd), Alen Isljamović (2002 – Primorac), Đorđije Stanojević (2002 – Primorac),
Andrija Korać (2002 – Budva), Marko Mršić (2003 – Cattaro), Vasilije Radović (2003 – Jadran), Jovan Vujović (2003 – Jadran), Ilija Radović (2003 – Jadran) i Nikola Ivanović (2003 – Budva).

U kategoriji perspektivni sportista stipendiju na period od devet mjeseci dobio je Mlađan Janović iz Primorca.

Na period od devet mjeseci (januar-oktobar), podijeljene su i stipendije plivačima. Stipendiraće se Boško Radulović (1996 – Orka), Ado Gargović (1998 – Budva), Jovana Kuljača (2004 – Budva) i Anđela Antunović (2002 – Budva).

Paraolimpijcu Andriji Đuroviću iz PVK Budva isplaćene su stipendije za period od januara do decembar 2021. godine.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić kazao je da Crna Gora ima sjajne mlade igrače, koji u budućnosti mogu da budu jedni od najboljih na svijetu.

“Oni mogu donijeti veliki broj medalja Crnoj Gori, ali zato im moramo, uz podršku države i sponzora, omogućiti najbolje uslove za rad”, poručio je Marić.

Plivačica Jovana Kuljača zahvalila se na podršci, navodi se da im mnogo znači.

“Podrška od Saveza itekako znači nama plivačima, da još vrjednije i napornije radimo. Evidentan je napredak, i nadamo se da će se i u budućnosti nastaviti sa ovim aktivnostima i sličnim, kako bi na što bolji način prezentovali Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima”, kazala je Kuljača.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije