fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZimska sezona može potrajati do aprila

Zimska sezona može potrajati do aprila

Podgorica, (MINA-BUSNIESS) – Za zimski turizam ima nade zahvaljujući vremenu koje je ove godine naklonjeno turističkim poslenicima, ocijenio je predstavnik Centra za istraživanje i razvoj turizma, Petar Golubović.

On smatra da je trebalo da skijališta nestanak struje spremnije dočekaju, a da će otvaranje međugradskog saobraćaja vikendom dovesti više domaćih skijača na staze, prenosi portal RTCG.

„Snijeg u našim zimskim centrima je skoro metar. Vidjeli smo da su naši centri već pripremila skijališta, da su ona uveliko krenula sa radom i da je posjećenost izuzetno dobra“, kazao je Golubović gostujuću u Jutarnjem programu RTCG.

On je naveo da je jako dobro što pored domaćih gostiju ima i turista iz inostranstva i okruženja.

„Nadamo se i vjerujemo da će ova zimska turistička sezona, u skladu sa vremenskim uslovima, za koje sam siguran da će poslužiti, potrajati malo duže i do nekog aprila“, kazao je Golubović.

On je podsjetio da je bilo problema kao što su prekidi struje.

„Ponekad imam osjećaj kao da smo nespremni za stvari koje moramo da očekujemo. Još oko 20. septembra imali smo snijega, međutim Kolašin 1600 nije mogao da se napaja električnom energijom. Ukoliko se dobro sjećam iz medija, razlog je bio što su kablovi prolazili preko privatnog zemljišta. Zatim 26. kada je trebalo da se otvori skijalište ponovo nije bilo struje, zatim dan nakon toga”, kazao je Golubović.

On je dodao da o tome skijaši nijesu bili obaviješteni.

“Ovakve stvari moramo da preduprijedimo i da se u budućnosti ne dešavaju“, kazao je Golubović.

On je ocijenio da su nove mjere protiv širenja koronavirusa kojim se dozvoljava međugradski saobraćaj djelovati tokom vikenda stimulativno i da će na stazama biti više skijaša.

„Da li će to privući skijaše iz regiona, nijesam baš siguran, jer mi u ovom momentu u regionu imamo centre mnogo ozbiljnije od nas. Jesu skuplji, ali za prave skijaše nijesu uporedivi“, kazao je Golubović.

Kolašin je, kako je kazao, vikend ski centar, a za ozbiljnije skijanje, smatra da će građani ići u region.

Najčitanije

Njemački novinari se upoznali sa raznovrsnom ponudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemački mediji su tokom aprila, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO),...