fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajednički napori rezultirali napretkom Danilovgrada

Zajednički napori rezultirali napretkom Danilovgrada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zajednički napori Vlade i lokalne uprave rezultirali su napretkom Danilovgrada koji je danas sredina podsticajna za investicije i administrativno uređena u interesu razvoja i kvaliteta života građana, ocijenio je premijer Duško Marković.

Marković je, čestitajući Dan Opštine Danilovgrad, rekao da Vlada dodatno osnažuje razvoj grada kroz izgradnju kapitalne i društvene infrastrukture.

„Samo za izgradnju bulevara od Podgorice i rekonstrukciju starog puta Podgorica – Danilovgrad, uložićemo blizu 30 miliona EUR, što će donijeti novi kvalitet života građanima Bjelopavlića. Stopa nezaposlenosti u danilovgradskoj opštini primjetno je ispod državnog prosjeka, a nove investicije započete ovih dana otvaraju perspektivu za nova zapošljavanja i viši životni standard“, navodi se u čestitki Markovića.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da takav razvoj Danilovgrada dodatno upotpunjuje pozitivne rezultate i trendove crnogorske ekonomije i da Vlada i rukovodstvo Opštine nastavljaju zajednički istim pravcem razvoja i napretka.

I predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, čestiotao je Dan Opštine Danilovgrad uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“U godini kada obilježavamo važne jubileje, 150 godina od osnivanja grada i 75 godina od oslobođenja, prilika je da s pijetetom odamo počast časnim i hrabrim žiteljima Danilovgrada, nosiocima vjekovne crnogorske slobodarske misli i antifašističke ideje“, rekao je Đukanović.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Služba za informisanje, rekao i da kvalitetnim i održivim upravljanjem raspoloživim resursima, kao i mudrom politikom unapređenja poslovnog ambijenta, Danilovgrad poprima obrise modernog, rastućeg grada, čime predstavlja uzor i drugim opštinama u Crnoj Gori.

„Uvjeren sam da će se realizacijom započetih i planiranih infrastrukturnih projekata, kao i nastavkom politike podrške malim i srednjim preduzećima, obezbijediti kontinuitet dinamičnog razvoja grada, stvaranja novih radnih mjesta i sve boljeg ambijenta za dobar životni standard građana“, poručio je Đukanović.

Dan Opštine Danilovgrad čestitao je i predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da strateške aktivnosti na zaštiti rijeke Zete mogu biti dobar primjer dobre saradnje i odgovornog odnosa državnih organa, lokalne uprave i civilnog sektora prema prirodnom bogatstvu i budućnosti generacija koje ovdje žive.

„Realno je očekivanje da će u periodu koji slijedi, država nastaviti da stvara podsticajne uslove za preduzetništvo domaćeg stanovništva, kao i drugih investitora iz zemlje i svijeta. Time će biti značajno valorizovani potencijali kojima ovaj kraj obiluje, Danilovgrad će postati sve prepoznatljiviji na privrednoj i turističkoj mapi Crne Gore, a građanima stvoreni pogodniji uslovi za život i rad u ovom jedinstvenom gradu“, rekao je Brajović.

Najčitanije