fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa poljoprivredu u Nikšiću oko 630 hiljada EUR

Za poljoprivredu u Nikšiću oko 630 hiljada EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Opština Nikšić u ovoj godini će izdvojiti oko 630 hiljada EUR za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednim proizvođačima, saopštio je njen predsjednik Marko Kovačević na sastanku sa resornim ministrom Aleksandrom Stijovićem.

Iz Opštine je saopšteno da su Kovačević i Stijović razgovarali o aktivnostima u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede, čiji je cilj unapređenje te strateške grane razvoja.

Stijović je, kako se navodi, najavio konkretne poteze za otkup viška poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranje Kuće poljoprivrede u Nikšiću.

Kovačević je ocijenio da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti poljoprivredi, razvoju porodičnih gazdinstava i farmi, kao i preradi poljoprivrednih proizvoda.

“Samo posvećenim radom, zajedničkim djelovanjem i osmišljenom strategijom mogu se postići značajniji rezultati u oblasti poljoprivrede, čemu će se težiti u narednom period”, zaključeno je na sastanku.

Stijović i Kovačević sastali su se i sa predstavnicima Sportsko ribolovnog društva Nikšić i Elektroprivrede (EPCG), kako bi razmotrili pitanje poribljavanja jezera.

Najčitanije