fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVrijednost otkupa 10,7 miliona EUR

Vrijednost otkupa 10,7 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od preduzeća i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u trećem kvartalu iznosila je 10,7 miliona EUR, pokazuju podaci Monstata.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 3,9 miliona EUR ili 36,5 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 6,8 miliona EUR ili 63,5 odsto.

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem kvartalu u odnosu na isti period prošle godine bilježi pad od 2,8 odsto.

“Od toga je zabilježen pad vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 10,4 odsto i rast vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 2,2 odsto”, rekli su iz Monstata.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem kvartalu svježe povrće učestvuje sa 21,6 odsto, sirovo kravlje mlijeko sa 16,9 odsto, stoka po vrstama i kategorijama sa 14,3 odsto, grožđe sa 13,7 odsto.

Svježe voće učestvuje sa 11 odsto, kokošija jaja sa 9,6 odsto, svježa riba sa 5,7 odsto, ostali proizvodi sa 4,1 odsto, industrijsko bilje sa 1,8 odsto, prerađevine voća i grožđa sa 1,2 odsto i žita sa 0,01 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...