fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVodafon i Telekom Srbija potpisali ugovor o partnerstvu

Vodafon i Telekom Srbija potpisali ugovor o partnerstvu

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Vodafone, vodeća telekomunikaciona kompanija u Evropi i Africi i Telekom Srbija potpisali su ugovor o partnerstvu koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu (BiH).

Telekom Srbija će, kako se navodi u saopštenju kompanije, ovim strateškim partnerstvom imati mogućnost da primjenjuje sva znanja i iskustva koja su stručnjaci iz Vodafona sticali i nadograđivali godinama na globalnom tržištu.

„Taj poslovni odnos će omogućiti Telekomu Srbija da iskoristi Vodafonovu vodeću poziciju u domenu digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude servisa“, navodi se u saopštenju.

Partnerstvom sa Vodafonovom kompanijom za nabavke, Telekom Srbija će imati pristup kapacitetima za različite nabavke.

„To znači da ovo partnerstvo obezbjeđuje i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmjeravanje, konsultantske usluge, odnosno savjetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrijednosti“, objasnili su iz kompanije.

Generalni direktor Vodafona za partnerska tržišta, Dijego Masida, kazao je da sa oduševljenjem pozdravljaju pristupanje Telekoma Srbija njihovoj porodici partnerskih tržišta.

„Radujemo se zajedničkom radu u cilju prenošenja našeg znanja i iskustva za potrebe njihovih korisnika u Srbiji, Crnoj Gori i BiH”, dodaje se u saopštenju.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, rekao je da je Telekom Srbija regionalna kompanija sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja.

On je podsjetio da su tokom protekle dvije godine bili usredsređeni na transformaciju kompanije, kako bi mogli da se ravnopravno nose sa najrazvijenijim kompanijama u svijetu.

“Uvjereni smo da će nam saradnja sa Vodafonom, jednim od globalnih lidera u ovoj djelatnosti, obezbjediti pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i da će nam omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, da optimizujemo troškove i unaprijedimo korisničko iskustvo”, naveo je Lučić.

Vodafon je najveći operator mobilne i fiksne telefonije u Evropi i vodeći globalni provajder IoT usluga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije