Naslovnica MINA Business Više priključaka na kraju godine

Više priključaka na kraju godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (TV) programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju decembra je iznosio 236 hiljada, 0,49 odsto više u odnosu na kraj oktobra, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

„U poređenju sa brojem priključaka na kraju oktobra, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je veći 1,15 hiljada, odnosno 0,49 odsto“, navodi se u izvještaju AEM-a.

Broj priključaka koji se odnosi na građane na kraju decembra bio je 16,79 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori.

U osnovnom paketu korisnicima je dostupno, u prosjeku, 88 televizijskih kanala.

Prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 11,04 EUR, dok u odnosu na ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi taj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 12,11 EUR.

U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su sportski i filmski sadržaji.

Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gore su HBO, Pink i Arena.

Iz AEM-a su kazali da tri operatora pružaju mogućnost da korisnici pristupe uslugama posredstvom interneta i putem aplikacija za mobilne terminale.

“Na ovakav način moguć je pristup određenom broju radio i televizijskih programa iz ponude operatora. Uslugu ‘video on demand’ pružaju tri operatora”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Indeksi u crvenom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Pad indeksa i manji promet obilježili su ovu sedmicu na Montenegroberzi. Na...